Снимка: БГНЕС
fallback

"За да има реформа, трябва първо да има цел", коментира пред БНТ президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев часове преди началото на неформалните преговори за вдигането на осигурителната вноска и за пенсионната реформа с участието на работодателите.

"Идеята за 3% не е наша, тя е на премиера Бойко Борисов, ние искахме да се възстанови състоянието от миналата година", обясни Тренчев.

Според него логично е финансовият министър Симеон Дянков "да скача", защото той предложил миналата година осигуровките да се намалят, колкото и синдикатите да му обясняваха, че дупката в НОИ става все по-голяма.

"Сега не иска да си признае, че е сгрешил", заяви д-р Тренчев.

"В България всяка нова ера започва от всеки нов кабинет, което е пълна идиотщина", добави той.

Според Тренчев министрите избягват да вземат примери от други държави, правят го само когато им отърва.

"Но по въпроса за пенсиите мълчат като бити", добави още президентът на синдикалната организация.

Мълчанието на управляващите той обяснява с факта, че и през тази година пенсиите в България остават най-ниски в целия ЕС.

По думите му сивата икономика не е това, което смущава инвеститорите, и с повишаването на стажа тя няма да се увеличи.

"Сивата икономика е символ на това, че няма държава", допълни той, визирайки митничарските селища, проверявани напоследък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

До ето ги парите

преди 13 години

Нямаш представа колко си далеч от истината! Я бре,глупи,светни ни при кого точно се пръкнаха кредитните милионери след 1997 г.? Чие момче е въпросният Славчо Христов? Колко пари даде Мултигруп на Костов, за да свали правителството на Виденов? Каква е ролята на Костов в погрома на промишлеността в България? Кои източиха спестяванията на населението, обезцениха и превъртяха парите, деноминирайки ги през 1999 г. Ако не знаеш - виж в сайта на БНБ! Никой не можеш да излъжеш -преписал си пълна бълвоч!

91

До психопатите тук

преди 13 години

Драги,***,неуважеми плоски мозъчета, бедни, низши духом хорица, психопати - към вас един свръхелементарен въпрос: кои в антикомунистическа Америка докараха световната криза? Не мислете, не го можете,попитайте някое дете и ще научите!А Тренчев е толкова комунист, колкото и вие сте интелектуалци. Тоест, не е! Заслужавате да пляскяте в блатото, докато не ви закуси някой охранен капиталистически алигатор.Приятно гниене, нещастници! Вашите бесове могат само да радват,защото сами се унищожавате!

90

точка

преди 13 години

Единствения изход на тези *** да не им се плаща членски внос - точка!

fallback