Снимка: БГНЕС
fallback

„Трябва да се санкционира укриването на осигурителните вноски, а не неплащането им“, обяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

По думите му за тази мярка има консенсус както между от работодатели и синдикати, така и от
правителството.
Младенов се обяви и за борба на всички фронтове със сивата икономика.

„През всичкото това време за съм имал срещи с много браншови структури на работодатели и винаги съм им казвал: „колеги, давайте ми списъци на фирми, които смятате, че са от вашия бранш и работят в сивата икономика. Не плащат на хората заплати, осигуровки, данъци, не инвестират в подобряване условията на труд, тоест правят дъмпинг на вас, които сте изрядните платци в държавата и в социално осигурителните фондове. Аз не мога да разбера те защо не ми дават тези списъци, за да може да налагаме санкции на работодатели за всеки конкретен случай", коментира социалният министър пред Дарик радио.

„Ясно е, че ще има увеличаване на осигурителната вноска от догодина. Дали ще бъде с 1,5-2-3 процента смятат в момента в Министерство на финансите и в Националния осигурителен институт. Чрез тази мярка ще се получат повече приходи в системата. Абсолютно сигурен съм в това", категоричен бе Младенов.

Oще по темата

Той подчерта, че е за увеличаване на осигурителния стаж с по четири месеца на година в рамките на 8-10 години. Спорът бил кога да започне - веднага или от 2013-та, или от 2014 година.

„До 2021 година искаме да започне увеличаването на възрастта за пенсиониране. Това е комплекс от мерки, които ще заздравят системата и по които преговаряме в момента. Извървяхме много дълъг път със синдикати, работодатели и с обществото. Когато е имало изостряне в позициите, тогава чрез преговорите се е стигало до най-добрите и най-трайните споразумения, които са най-добри за държавата, за бизнеса и за обществото", категоричен бе Младенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Теодора1

преди 13 години

До двадесет години пенсионирането ще стане невъзможно защото:Тези които днес плащат социални осигуровки, плащат пенсиите на пенсионерите в момента, а не се осигуряват за собственото си пенсиониране.Броят на работещите и плащащи данъци хора ще бъде много по-малък от този който е в момента, дори и само заради демографския срив.Пенсионерите ще бъдат първата по-големина част от населението.Ползващите социални помощи ще бъдат втората по-големина част от населението.Възрастта и стажа необходим за пенсиониране ще бъдат увеличени, ако не от това то от следващите правителства.Средната продължителностна живота няма да се увеличава.Ще трябват все повече и повече пари за плащане на пенсии.Емиграцията сред трудоспособното и способното население ще се увеличава.Няма да има кой да плаща данъци.Няма да има пари.Няма да има пенсии.Защо да плащам данъци за нещо, което никога няма да мога да ползвам?Няма смисъл.А, да не забравя Тотю Младенов е лъжец или ***, или и двете! Както и цялата политическа класа и синдикалистите! Те ви лъжат вие го духате, това е положението! Вярвайте им, ако си нямате работа!Sunday, October 10, 20101:47 PM

104

Дедо Гаджа

преди 13 години

Тотьо, а каква е работата на НАП и МВР?

103

Гражданин за EРБ

преди 13 години

"Младенов се оплака: Бизнесът не ми казва фирмите в сивата икономиката"...а искаш ли някой също да ти каже и резултатите от тотото 2???Нящай да му каже кои са фирмите в сивата иономика. Егати министъра - ТИ САМ ТРБВА ДА ГИ НАМЕРИШ И ИЗВАДИШ ОТ ТАМ бе "експерт" такъв.Това е все едно стоичков да каже: "НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ КЪДЕ СЕ НАМИРА ВРАТАТА ДА ВКАРАМ ГОЛ".Ако неможеш - беж във Враца и продължи с далаверките по сметището, докато дойде следващия кмет, и ти извади кирливите ризи и на теб...

fallback