Снимка: БГНЕС
fallback

Вдигането на пенсионните осигуровки от началото на 2011 г. ще бъде с по-малко от 3%, заяви финансовият министър Симеон Дянков в парламента.

Преди дни премиерът Бойко Борисов заяви, че е решено, че пенсионните осигуровки ще се вдигнат с 3 процентни пункта, каквото беше искането на синдикатите.

Сега обаче Дянков отбеляза, че от три дни в правителството активно се обсъжда въпросът с размера на вдигането на пенсионните осигуровки заедно с премиера.

Целта е размерът на вдигането да бъде възможно най-малък, "защото тежестта от това ще падне не само върху работодателите, а и върху заетите“.

Oще по темата

По думите му голямо вдигане на осигуровките може да забави процеса на изсветляване на икономиката.

Дянков не назова конкретен размер на увеличаването на пенсионните осигуровки, но заяви, че окончателното предложение за това ще бъде направено в понеделник.

Dnes.bg припомня, че по-рано през деня премиерът Борисов обяви, че заедно с министър Дянков работят, за да не се вдига с 3% пенсионната вноска.

"Работим по темата и до понеделник имам уверението, че ние ще направим така да не се вдигне с 3% пенсионната вноска, но аз искам гаранция черно на бяло", категоричен бе министър-председателят.

Още новини от бюджет и финанси
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

немипука

преди 13 години

след 2 години ставам белгийски поданик, Дянков ще мечтае да му давам от моите пари тогава. А след време децата ми няма и да знаят за Мангалия-***, нищочко. Мащтиха не се помни, а майка. Нека пожарникаря и сокола да си живеят тарикатския живот на гърба на простите им избератели.

60

НАЧИН

преди 13 години

По-добрия вариант е Правителсвото да Реформира Частните Пенсионни фондове.Сега там влизат Милиарди годишно,а няма нищо на лице.Това е Робски модел - да съм Длъжен със Закон да давам пари,и да виждам как те изчезват вместо да нарастват поне с Основния Лихвен Процент.Дайте тези пари на Банките и определете %,който може да е и 1.По-добре това отколкото гарантирана от Държавата Отрицателна Доходност.

59

Х

преди 13 години

Вярно било, че едно камъче обръща колата.Както и факта, че една тиква обръща държава!Както и безспорния факт, че територията всъщност е бостан!

fallback