Снимка: БГНЕС
fallback

Каква е първата работа на доктор Стефан Константинов на новия му пост – министър на здравеопазването?

Очевидно – да отдели няколко часа, за да чуе дебата по вота на недоверие заради провала в този ресор.

Докторът е единственият представител на кабинета, който присъства на дискусията в Народното събрание. За няколко минути до него седя Симеон Дянков, но побърза да напусне.

"Как да разчитаме премиерът да ви подкрепя в трудните мерки, след като днес не е до вас в залата”, обърна се към самотния министър лидерът на СДС Мартин Димитров.

Именно затова сините не подкрепили номинацията на Константинов.

"Ние за пръв път присъстваме на дискусия по вот на недоверие, която не е уважена от министър-председателя.

За пръв път имаме само един министър, който няма никакво отношение към сферата на здравеопазването”, възмути се и председателят на БСП Сергей Станишев. В знак на протест групата на червените извади няколко плаката с лика на премиера Бойко Борисов.

"Предлагате смяната на един лекар с друг лекар. Само че болното здравеопазване се нуждае от правилни политически решения”, обърна се към колегите си от ГЕРБ Лютви Местан.

Той побърза да ги предупреди да не връщат топката към управлението на тройната коалиция.

"Нас ни оцениха на изборите”, изтъкна депутатът. Въпреки това Искра Фидосова, очаквано, разви тезата си именно в посока тежкото наследство.

Тя цитира изказвания на Сергей Станишев, според когото само за една година ГЕРБ довели здравеопазването до състояние на кома.

"Може би днес вие излизате от кома”, обърна се към червения лидер Фидосова.

"Системата не е излекувана. Поддържаше се изкуствено, за да не спре да диша. Не е лошо да опитваш да си коректив и да искаш вот на недоверие. Лошо е, когато не знаеш за какво го искаш”, допълни тя.

После Сергей Станишев реши да се заяде не само с управляващите, но и с партньорите им от „Синята коалиция”.

За целта депутатът разказа вица за жабата, която попитала „да се разчекна ли”, когато животните трябва да се разделят на красиви и умни.

Шегата на бившия премиер не беше особено успешна, но все пак предизвика Мартин Димитров.

Той помоли Станишев да не дава съвети на десните. „Нашата задача е вие и ДПС никога повече да не управлявате България”, обясни ситуацията вдясно Мартин Димитров.

Според него вот на недоверие има право да иска само този, който е „по-добър, по-морален и е направил нещо”.

На нито един от тези критерии не отговаряли нито от БСП, нито от ДПС. Именно защото вотът бил неморален – сините щели да гласуват „против”.

Ще оцелее ли кабинетът "Борисов", ще знаем до края на седмицата. По правилник гласуването е 24 часа след дебатите по вота на недоверие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 13 години

Ходи напиши един донос,че правят ремонт за 300 лева да ти *** *** майна долна да ти ***!

69

Анонимен

преди 13 години

Хахах Бойко как се изгаври с БСП и ДПС хахахаха. Снимката показва отношението му към тези национални предатели. Дори не са достойни да им се обръща внимание хахахах. 100% Хамстера и другите крадци са полудели от яд и злоба.

68

suzi

преди 13 години

Аз имам съседи те са лекари само правят ремонт аз знам който няма заплата не прави ремонт ходи и вярвай на някой няма на кой

fallback