Снимка: БГНЕС
fallback

Не е имало уговорена среща между турския премиер Реджеп Ердоган и лидера на ДПС Ахмед Доган.

Това заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан по повод публикации в пресата, че Ердоган е пропуснал да се види с лидера на ДПС Ахмед Доган, въпреки че се очакваше неофициално подобна среща.

Според някои издания Ердоган не се видял с ДПС поради липса на време, а според други Доган не се появил на предварително планираната среща.

"Нямали сме комуникация с протокола на Министерския съвет във връзка с тази визита", посочи Местан.

"Некоректни са интерпретациите на тема „еди-кой си отказа среща с еди-кого си“ или „се срещна с този, пък не се срещна с другия", подчерта той.

В понеделник Ердоган се срещна само с бившия зам.-председател на движението и настоящ редови член на ръководството – Касим Дал, в качеството му на шеф на парламентарната група за приятелство България–Турция.

„При подобен род срещи, включително и когато българският премиер е на посещение в други държави, той задължително се среща с председателя на групата за приятелство с България в съответното Народно събрание. Фактът, че председател е Касим Дал, е случайно стечение на обстоятелствата, което не е основание за некоректни интерпретации“, разясни Местан.

На въпрос дали за първи път при посещение на турския премиер у нас той не се среща с ръководството на ДПС или лично с лидера му, от партията казаха, че такава статистика не е водена.

„Разбира се, ДПС е в готовност, когато е необходимо и когато има възможност, да проведе срещи с всички високи гости, които посещават България“, увери Местан.

При дебатите по вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов за провала на политиката в здравеопазването в сряда ще бъдем остро критични, но ще останем конструктивни, съобщи още Местан.

Oще по темата

"Ще бъдем доволни, ако в резултат на разискванията по вота се стигне до коригиране на грешните политики в тази сфера, допълни той. Нямаме илюзии, че вотът на недоверие ще събори кабинета „Борисов“, целта е той да представи алтернативни политики", повтори отново зам.-председателят на ДПС.

Парламентарната група на партията внася в Народното събрание и проект на декларация във връзка с изселването на ромите от Франция.

Според движението е необходима много по-ясна официална позиция от законодателния орган на България по въпроса. ДПС настоява НС да изрази дълбока загриженост относно принудителните мерки, предприети от някои държави членки, насочени към роми и предвиждащи тяхното връщане в страните, от които произхождат, и да ги призовем да прекратят този процес на екстрадиране.

От партията искат още парламентът да изрази позиция, че не приема насилствените форми за ограничаване на свободата на придвижване и избор на местожителство на територията на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

ВОЛЕН СИДЕРОВ

преди 13 години

АБЕ ЩЕ ДОЙДЕТЕ ВИЕ НА МОЯ, НО ДА НЕ СТАНЕ КЪСНО

102

demokrat

преди 13 години

!!!!!ПАК НАБИВАМ В ТИКВИТЕ:Доган и ДПС не са продукт на Турция, а на ДС/БКП ! ФАКТП.С:Написах го мнооого бавно та и най-безмозъчните кабаци да го разберат. (форумните им офицери го знаят това много добре, въпреки че ги обработват ежедневно в противното) Да така е, но не казваш кои точно от БСП го направиха-кои познаваха още по татово време доларите, а ние простосмърните ни даваха по 30 долара и ни ги записваха в международните пспорти. И да не мислиш, че турското разузнаване спи.

101

АЛЕКС2

преди 13 години

НА ТОЯ ,МАФИОТ ,КАТО МУ ГЛЕДАМ БРАДАТА,ЩЕ СИ ПРИЗНАЯ ,БЕЗ БОЙ,ЧЕ СЕ ВЪЗБУЖДАМ СЕКСУАЛНО...

fallback