Снимка: БГНЕС
fallback

Министърът на здравеопазването Анна-Мария Борисова е подала оставка, която е била приета от премиера Бойко Борисов, съобщиха от МС.

Тя пое поста от отстранения Божидар Нанев на 7 април тази година.

Нанев подаде оставка, след като прокуратурата повдигна обвинение срещу него заради сключени през декември миналата година две неизгодни сделки за доставка на лекарства – антивирусни препарати "Тамифлу".

Примката около шията на Анна-Мария Борисова се затегна с изготвената нова концепция на Министерството на здравеопазването, която предвиждаше доплащане от 20% за болнична помощ.

Здравният министър влезе в задочен конфликт с премиера Борисов, който категорично заяви, че няма да се въведе допълнително заплащане на здравните услуги.

По-късно Борисова обаче отсече, че доплащане ще има, но не се знае с какъв процент.

„Кой е казал, че доплащането ще е 20%, може да е 30%. Ние не знаем процента", допълни Борисова, като подчерта, че се очаква финансовото министерство да остойности медицинските услуги.

Oще по темата

Политиката на здравното министерство беше остро критикувана и от опозицията. От СДС официално й поискаха оставката, а БСП и ДПС подготвят да внесат вот на недоверие заради пълния провал и колапс в сектора.

Лекарското съсловие също се надигна заради орязването на парите на болниците и стягат протести в средата на октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

536

до Фатима546пост

преди 13 години

Нищо подобно!! Абсолютно невежество демонстрираш.Лекарите са основните жертви в тази реформа.По съшество реформата беше съкращиние на щатен персонал и сега един работи за трима.Болшинството вече сме с разклатено здраве./ е да сещам се и за 100- те тояги/А пътеките ползват преди всичко пациента - ако не праща РЗОК ,ще трябва да плати пациента от Джоба си.И тогава сигурна за пекарите ще има и повече.Помислете преди да дрънкате!

535

Анонимен

преди 13 години

Откъсана п...ка заспала!!!!!

534

Анонимен

преди 13 години

Анна -Мария е добър изпълнител, но не и творец. Това, че е професор съвсем не означава, че е умна. Ако някой беше създал реформата, а тя само да я направи, щеше да стане нещо. Тя е пробивна, активна, но с празен горен етаж.

fallback