Снимка: БГНЕС
fallback

Премиерът Бойко Борисов подкрепи главния прокурор по отношение на кръга от дела, с които да се занимава специализираният съд.

В четвъртък пред депутатите Борис Велчев посочи, че пред този съд трябва застават хора, свързани с тежката организирана престъпност, участници в организирани групи за убийства, отвличания, наркотрафик, пране на пари, а не депутати, магистрати и представители на изпълнителната власт.

"Няма основание да считаме, че българският съд няма да се произнесе независимо по дадено дело, без значение дали става въпрос за министър, премиер или депутат", аргументира се премиерът защо подкрепя предложението на главния прокурор. 

Той добави, че най-голямото наказание за един политик дори не е самата присъда.

"Фактът да отидеш в съда да ти повдигнат обвинение е достатъчен като наказание", посочи Бойко Борисов.

Според него това вече се отразявало негативно върху имиджа, професията на съответния обвиняем.

"Дали един министър, депутат или кмет го съди обикновен съд или специализиран – за него е едно и също. Ако и те влязат в специализирания съд, той ще бъде опорочен, защото той би могло да бъде ползван за политически разчиствания на сметки", добави премиерът.

Oще по темата

"Тежката организирана  престъпност – убийства, грабежи, изнасилвания, особено, когато е в рецидив, трябва да отиде в специализирания съд, където съдиите, прокурорите, сградите, ако щете, да бъдат по друг начин охранявани", коментира още Борисов.

По думите му целта на управляващите е тежкият криминален контингент и босовете да влязат бързо в затвора.

"Защото виждате какви тежки заболявания има, колко лечение изисква, всички това ние плащаме като данъкоплатци", заключи премиерът.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

НФБ

преди 13 години

да...политически труп но милионер!Кой неиска такава участ...и пак нишо за тези дето поръчват деянието а те са политици министри...нашата политическа мафия си измисля закони за тях си!Не ни барайте крещат червените барони и кардинали от ДС! Те са недосегаеми!*** хасан и айшето пак ще оберат пешкира за рецидивисти за битови убийства..за истинските престъпници с бели якички закон няма и не ги лови!

40

Mery

преди 13 години

Добре е човек в някои случаи да замълчи,да си събере мислите,ако се наложи да се консултира със съветници и тогава да говори.Политиците са в основата на корупцията и престъпленията, а те в редица случаи са тясно свързани,така че отделянето на корупцията и носителите й сред политици,демократи,министри от организираната престъпност обезсмисля Специалния съд.Очаквам доволния рев от ВСС,СГС и САС: "В България организирана престъпност НЯМААА!" Тогава защо ручахме жабето?

39

Мери

преди 13 години

"Няма основание да считаме, че българският съд няма да се произнесе НЕЗАВИ-СИМО по дадено дело, без значение дали става въпрос за министър, премиер или депутат" - каза премиерът.За кой съд говори той - за този в Шумен и Апелативния във В.Търново,които оправдаха явни убийци?Или за СГС,чийто съдийки оневиниха Маргените и Раиф Мустафа.Или за съдийките от САС,пуснали на свобода Килъри-те,единият от които сега е заподозрян за 5 убийства.Или за ВСС,който не непра-ви нищо на ВАС-съдиите за Приморско!

fallback