Снимка: БГНЕС
fallback

"От 15 август си пускам 20 дена отпуска и отивам да почивам", заяви министър-председателят Бойко Борисов по Нова телевизия, който се включи разгорещено по телефона, предизвикан от спорещите депутатки Мая Манолова от БСП и Емануела Спасова от ГЕРБ.

Премиерът се обърна директно към червената Манолова, която защитаваше президентското вето за отпуските, отхвърлено вчера от НС. 

„ГЕРБ дойде, за да махне безобразията, които сте сътворили, да въведе правила и работникът да ползва извоювания за него годишен отпуск“, заяви Борисов.

Премиерът не отрече обаче, че и той е трупал неизползвани отпуски, докато е бил главен секретар на МВР.

Oще по темата

"Тогава нямах заместник", оправда се Борисов.

Той попита още защо от 2001 г. до сега правителствата не са давали възможност на хората да ползват конституционното си право на почивка.

„Вие искате да дадете възможност на банда чиновници да играят не по правилата. Има ли в действителност такъв човек, който е в състояние 300 дни да работи, без да почива“, аргументира се още премиерът. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

Анонимен

преди 13 години

Ами сега кабеларките как ще запълват програмите си?! Май и те трябва да излязат в 20 дневен отпуск....

115

Анонимен

преди 13 години

na tazi snimka Boiko ese e snimal v liubimata poza na ministyr Diankof.I da si kaja Boiko sega vece iasno se pod4iniava na Simo ot koeto sledva 4e Simo ste e sledvastiat nas prezident.pyrvanov sloji si desniat palec kakto Boce do nosyt i ste vidis kak svetyt ste si otdyhne....

114

Анонимен

преди 13 години

Господин премиер, защо не работите да създавате работни места ами се занимавате с такива според мене чисти глупости.Днес в Сливен беше Цветанов, но той изглежда не разбра проблемите на града ни, та затова искам да Ви поканя на път за морето да се отбиете в Сливен, но не в хотела на Йордан Лечков а да се поразходите около пазара и центъра и да видите за какаъв европейски град става на въпрос според заместника ВИ. В Сливен няма работа, бизнеса е убит, фирмите фалирали, хората отчаяни и бедни.

fallback