Снимка: БГНЕС
fallback

Депутатите Красимир Велчев от ГЕРБ и Драгомир Стойнев от Коалиция за България влязоха в люти пререкания по време на дебата по отпускарското вето на президента.

Велчев упрекна левите депутати, че говорят за трудовите права на хората, а те самите нямат трудов стаж.

"Вашият лидер нямаше никакъв стаж и стана премиер", заяви Велчев.

"Тук става дума за едно – за умишлена злоупотреба, заяви депутатът от ГЕРБ и добави, че има примери, в които хора не са си пускали отпуск, а са били в отпуск", заяви депутатът на ГЕРБ.

Драгомир Стойнев репликира Велчев: "Докато вие сте били комсомолски секретар, аз съм учил в Сорбоната. Там можете да ми прочетете дипломната работа, ако знаете френски".

Левият депутат отбеляза, че в условия на криза всеки, който си поиска отпуск, ще бъде уволнен и хората се притеснявали от това.

Oще по темата

Красимир Велчев пък поиска процедура по "лично обяснение", за да захапе Стойнев: "Никога не съм бил комсомолски секретар".  След което депутатът се нахвърли към колегата си от БСП:

"Единственият ви трудов стаж е година и половина секретарка на Станишев".

Драгомир Стойнев също поиска процедура на "лично обяснение":

"Като икономически съветник на министър-председателя се гордея с постигнатото в икономическата сфера", каза той.

След разправията им шефът на социалната комисия в НС обяви, че едва ли не ползването на отпуск се превръща в грях.

"Това е пълна липса на социална отговорност на управляващите. Кризата е удобно извинение за антисоциалните действия на правителството", коментира още Драгомир Стойнев от БСП.

"Всяко вето като че ли става в режим за прегласуване на мнението на управляващите. Вярно е – дебатът не е ваша силна част", каза той.

Той съобщи, че левицата ще подкрепи ветото на президента, тъй като тези изменения са антисоциални и противоконституционни.

Стойнев допълни, че сред обществото се носят шеговити фрази като: "Не само отпуските ще ни вземат, а ще си плащаме и за това, че работим!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Анонимен

преди 13 години

Комунистите никога през живота си не са работили. Само са крали, убивали, измъчвали и мародерствали хората.

64

Българин

преди 13 години

Знам колко реален трудов стаж имат двамата им лидери, взети заедно - 0 ГОДИНИ,0 МЕСЕЦА,0 ДНИ !!!И СтаниШеф и Мухобойко не са работили и една минута в мръсният си излишен живот, Дянков също - затова толкова треперят над ***, привилегироват ги и ги защитават - защото ги чувстват като духовни братя !!!

63

ну

преди 13 години

Някой да е чул колко пари получават тези в данс/танци/?'Лудото'Яне изнесе факти и пак всичко се покри.Защо ли.Блейте тук.:)Стадото върви,някое куче лае,ама какво от това.Строим нов милиционеро 'капитализъм'/

fallback