Симка: БГНЕС
fallback

Общо 37 депутати са мълчали като риби и не са докоснали парламентарната трибуна през първата година от работата на 41-вото НС.

22-ма народни представители от ГЕРБ, 14 от ДПС и един от БСП  не са взели нито един път думата. В това число е и лидерът на ДПС Ахмед Доган, който много рядко се появява на работа в парламента.

Управляващата партия ГЕРБ не е особено активна и в отправянето на въпроси и питания към кабинета на Бойко Борисов, сочи справка на парламента.

От началото на мандата герберите са отправили само 23 въпроса и 21 питания. По-пасивни от ГЕРБ са единствено народните представители на ДПС – с 19 въпроса и 9 питания.

За сравнение най-активни са били депутатите от ПГ на Коалиция за България – 340 въпроса и 39 питания, следвани от  „Синята коалиция”  – 251 въпроса и 20 питания.

Хората на Волен Сидеров са задали 143 въпроса и 24 питания, от ПГ на РЗС – 21 въпроса и 5 питания, а независимите народни представители – 37 въпроса и 27 питания.

Най-много са разпитвани в парламента министрите Росен Плевнелиев, Симеон Дянков и Трайчо Трайков. Те са се явявали над 85 пъти в парламента.

Премиерът Бойко Борисов пък е отговорил само на 31 въпроси и питания. Най-слаб е бил интересът към министъра на правосъдието Маргарита Попова. Към нея са отправени само 26 въпроса и питания.

Най-активни народни представители, задали голям брой въпроси и питания, са: Иван Николаев Иванов от ДСБ – 93; Ваньо Шарков – 62; Лъчезар Тошев – 53; Яне Янев – 52; Петър Корумбашев – 28; Калина Крумова – 27; Димитър Горов – 24; Антон Кутев – 22; Корнелия Нинова, Пенко Атанасов и Мая Манолова по 21; Иван Костов, Михаил Миков, Цвета Георгиева и Димитър Чукарски  по 20.

От началото на мандата си 41-вото народно събрание е приело 150 закона, 172 решения и 3 декларации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

110

dddd

преди 13 години

hodi se na u4ili6te ,ama ti mai nesi hodil a? parvo ako pi6e6 na Kirilica pi6i kato horata !!! ,vtoro ako si tolkova umen kaji razlikata ?? ili nqma6 tolkova akal a ?

109

На дали

преди 13 години

Горкия!Ми за товасе ходи на училище ,сладък?Виж ,ако си пропуснал урока за първосигналната система,Бог да ти е на помощ!!!!!!!!!

108

Анонимен

преди 13 години

Извинявам се за невежеството ми, но каква е разликата между питане и въпрос?

fallback