Снимка: БГНЕС
fallback

Ден след като каза, че България се отказва от "Бургас – Александруполис", а правителствената пресслужба го опроверга, премиерът даде да се разбере, че според него проектът е неизгоден.

По думите му в случая става въпрос за това да има международна екологична оценка, тъй като трасето на петролопровода попада в зони от НАТУРА 2000.

„Убеден съм, че никой няма да си сложи подписа под такъв проект, разбира се, безспорен факт е, че нито една от трите страни нито го е заложила в бюджета си, нито се прави нещо по този проект", заяви Бойко Борисов в Благоевград.

По думите му нежеланието на хората от региона е основният мотив за развитието на проекта.

Oще по темата
"Искате ли да отидем в Бургас и да попитаме хората дали искат всеки ден да влиза танкер по време на туристическия сезон? За мен е важно какво мислят българските граждани", каза премиерът.

"Инвестицията е 1 млрд., ние трябва да участваме с 330 млн. лв. От кое перо да извадим парите, за да ги дадем за проекта "Бургас – Александруполис", попита Борисов.

По отношение на АЕЦ "Белене" той заяви, че ако се намери финансиране и ясна схема няма пречка пред изграждането на централата.

"Вмомента имаме 2 млрд. изхарчени и един гьол", заяви премиерът и попита квърляне на бомба ли е, че е казал истината на посланиците от ЕС и на всички българи.

Той даде пример с Турция, където 4 реактора струват 26 милиарда. "Разделете го на четири, и вижте колко струва един – 6,5 милиарда, а не 4, както твърдеше предшественикът ми Сергей Станишев, допълни Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

734

Бореца

преди 13 години

До сега един не каза колко струва и петролопровода, колко АЕЦ-а, колко Южен Поток!! Никой ама никой не казва колко струва колко цс експлоатационните разходи. Защото когато се реализира един проект винаги тези цифри се доказват и показват! но не и у нас. Тук всеки се говори каквото иска защото нашите политици обикновено са неподготвени и неграмотни или имат определени лобиски интереси! А докато ние се правим кой колко е по-голям фил и фоб нашите съседи си правят бизнеса с Русия!

733

Ало

преди 13 години

Бат Бойко, а и Бургаското му протеже кмет Николов една си песничка знаят. Щом паричките за мен не стигат НЯМА петролопровод и тем подобни колосални строежи. Само МОЛове и толкоз.МОЛ и *** България не храни. Тук се иска развиваща се промишленост. По малка администрация - не повече от 100 депутати с максимален мандат - 2 х 4 години. А не както сега -търтеи с професия ДЕПУТАТ./ иВАН кОСТОВ И СИЕ/

732

Анонимен

преди 13 години

Атогава защо не спрем и петролопроводо Дружба.Нима той още ни е изгоден.Има ли нещо по добро от това да ти плащат милиони за транзит.Турция ще подпише този договор още тази година а ние ще духаме супата на чичовото.

fallback