Снимка: БГНЕС
fallback

Плащанията за пенсиите, обезщетенията за майчинство и болничните са гарантирани, каза управителят на Националния осигурителен институт Христина Митрева.

Тя посочи, че няма проблем с бюджета на общественото осигуряване.

"Има известни притеснения, че може да има неизпълнение на приходите", призна все пак тя и допълни, че този недостиг може да се стопи предвид сезонната заетост и намаляването на безработицата през лятото.

Митрева бе категорична, че съгласно Закона за държавния бюджет той финансира недостига на средства, така че винаги ще има пари за пенсии, майчинство и болнични.

Шефката на НОИ предупреди, че ще се засили контролът върху осигуряваните лица и работодателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 14 години

До края на 2010 г. ще се проведе процедура за продажбата на Телеком-Сърбия, съобщи премиерът на Сърбия Мирко Цветкович. Според Драгор Хибер и Александър Влахович, членове на управителния съвет на фирмата, както и според сръбски водещи икономисти, очакваната цена е около 2 милиарда евро. Сделката, разбира се, още е далече, обаче е ясно, че тази цена вероятно ще бъде постигната. Че това е така, говори сръбският опит от други сделки например Дуванска индустрия Ниш, основен производител и търговец на цигари в страната беше продадена през 2003 година на Филип Морис за фантастичните 518 милиона евро.ГЕОРГИ ДАСКАЛОВТолкова пари България не е взела за нито едно свое предприятие. Например за продажбата на най-голямата си банка Булбанк през 2000 година държавата получи около 600 милиона лева (300 милиона евро). Нефтената рафинерия в Бургас, която и сега е най-голямата компания в България, беше продадена през 1999 година срещу 101 милиона долара.А за Българската телекомуникационна компания, продадена през 2004 година, държавата взе 230 милиона евро. Две години по-късно исландският магнат Тор Бьорголфсон изкупи новия собственик на БТК Вива венчърс и придоби контрола върху телекома, а след още една година го препродаде на AIG Global Investment Group за 1,08 милиарда евро четири пъти над първоначалната цена.Министърът на икономиката Николай Василев, по чието време беше приватизирана БТК, сега обяснява, че 1) сделката за сръбския телеком още не е постигнала желаната цена и че 2) 230 милиона евро през 2004 година са повече от 2 милиарда през 2010. Понеже имало инфлация.Егати инфлацията.

17

Анонимен

преди 14 години

Например да отговори с доказателствен материал на въпросите кои хора от СДС/ДСБ, БСП, ДПС и НДСВ се обогатиха от раздържавяването; къде са парите от правитазацията; участват ли те в създаването на партийни еднодневки и политически мутанти като РЗС и много други.

16

Анонимен

преди 14 години

По данни на Агенцията по приватизация за 16 години - от 1993 г., когато е приет първият закон за приватизация у нас, до 2009 г. са сключени 9448 броя сделки. По тях са договорени плащания за 6,095 млрд. долара. Поети са задължения на предприятията за 1,095 млрд. долара, но реално са изплатени към датата на сключването на договора 96,7 млн. долара. Това означава, че в държавния бюджет са влезли едва 8,8% от договорените суми.

fallback