Снимка: БГНЕС
fallback

На министрите на икономиката и финансите е възложено да проверят банките, които управляват държавните пари, и дали са спазени всички условия, обяви в Бургас министър-председателят Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че случаят с банките е заварено положение.

Борисов обяви, че ще настоява там, където не са спазени условията, да се спазят и повече да не се повдига тази тема.

Dnes.bg припомня, че според данни на финансовото министерство почти 2/3 от парите на основни държавни фирми към края на март тази година са позиционирани в 3 търговски банки.

Сред тях лидер е Корпоративна търговска банка (КТБ), която държи близо половината от парите на стратегическите държавни предприятия, които са в банкови сметки в кредитните институции.

Това показват данните на финансовото министерство за потока от средства на 18-те най-големи компании с доминиращо държавно участие.

Така към края на март 2010 г. в КТБ са били депозирани почти 48% от парите на предпрятията, или 408 млн. лв.

СИБанк пък държи близо 80 млн. лв., или близо 10%, трета е Централна кооперативна банка с малко над 60 млн лв. – 7,12%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

131

Разгневен

преди 12 години

продължение.... си прехвърлят топката едни на други и ще се крият от журналистите когато ги попитат защо са замръзени парите от Е.К. правете каквото искате живота си е ваш и си го живеете както искате!

130

Разгневен

преди 12 години

Българи живущи все още в България, омръзнами да ви чета недоволните коментари......все ГЕРБ ви е виновен! Десеткилетия живяхте злеуправлявани най-накрая се появи една партия която се опитва да работи що годе добре и разумно и пак Борисов виновен (" да си ходи") Ами да си отива щом искате мен специално ме боли Х..Я за невежите които не различават добрият политик от продажният! Направите ли грешката да не подкрепите ГЕРБ на следващите избори пак ще ви управляват тройни и четворни коалиции които ще

129

ЕГАТИ ДЖУКАТА!!!

преди 14 години

Този циркаджия докога ще вади номерца от протритото си джобче? Да си ходи той и цялата му продажна свита. Аман от *** на Ротшилдови!!!

fallback