Снимка: БГНЕС

Показният арест на председателя на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов е политическа поръчка на ГЕРБ, заяви председателят на БСП Сергей Станишев в морската ни столица.

Според Станишев политическата изгода, която преследват от ГЕРБ, е очевидна – да се овладее местният парламент и да се разчисти пътят за кметските избори след година и половина.

Според лидера на БСП България се превръща в полицейска страна, в която цялата администрация няма желанието да работи, парализирана от страха от арести и политически репресии.

Още по темата

Все повече хора осъзнават, че полицейщината не решава проблемите им, коментира Станишев.

Според него икономическата криза ще се задълбочава, а стремежът на управляващите към балансиран бюджет още през лятото ще доведе до разширяване на "дупката" в него.

Правителството не може да събере и заложените пари от митниците, а контрабандата на цигари е достигнала 50%, добави соцлидерът.  

По думите му преките чуждестранни инвестиции за първите два месеца на 2010 г. са спаднали 20 пъти в сравнение със същия период на миналата година, което се дължи на разнопосочните сигнали в икономическите решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase