Снимка: БГНЕС
fallback

Ученикът ще може сам да избира курсовете, които ще профилират обучението му след X клас, предвижда проект за Закон за училищното образование, изготвен от екипа на министър Сергей Игнатов.

Според експертите, учениците, които участват във формирането на учебния си план, щели да се развиват много по-успешно дори и в тежки ситуации.

Проектът ще бъде вкаран до 15 септември в Министерския съвет, но само ако бъдат изчистени излишните детайли, пише в. "Труд".

В документа е предвидено още учениците от I до III клас да не получават числова оценка, а от I до IV клас пък няма да се повтаря.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

daivka

преди 14 години

Не виждате ли, че всичко е , за да изпростее народа още повече?Кой ни пита нас какво искаме, вслушва ли се някой в мнението ни?Преди да се вземат важни въпроси, касаещи децата ни, би трябвало да има дискусия, да се отчете мнението на хората. Вие съгласни ли сте децата ви да са все по- невъзпитани и неграмотни? Но с тези занижени критерии и неписане на оценки, с *** тестово изпитване , ще е така.

87

студента

преди 14 години

училището трябва да започва година по-рано и да *** оценки, какъв е стимула на детето да учи, как да знае дали се представя добре?!

86

Анонимен

преди 14 години

Предлагам като антикризисна мярка да премахнат външното оценяване в 4 , 5, 6 клас. В този му вариант е напълно безмислен, нерационален , нищо недоказващ и скъпо струващ.

fallback