Министър Ангелов. Снимка: БГНЕС
fallback

Сериозни съкращения очакват Българската армия след нейния празник на 6-ти май.

С 33% ще бъдат съкратени военнослужещите и по този начин ще бъде оптимизиран състава на армията.

Информацията изнесе в Пловдив военният министър Аню Ангелов.

Уволнения ще има във Висшите командни звена - в Сухопътните войски, във ВВС, във ВМС и други подразделения, обеща министърът.

"Важно е да направим ефективна действаща структура, с малко хора, а не да имаме демотивирани военни, които по цял ден пият кафе", каза Аню Ангелов.

Очаква се до 2015 година да бъдат ликвидирани десетки поделения. Според военния министър това ще бъде само в интерес на Българската армия.

По думите му през август в Народното събрание ще бъде представена Бяла книга, в която ще бъде описан планът за работа на въоръжените сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Ленка

преди 14 години

"" Важно е да направим ефективна действаща структура, с малко хора"""" Ха..ха...тази армия бъде СТЕЛТ, толкова малка, че не можеш я видиж!!!! """ Очаква се до 2015 година да бъдат ликвидирани десетки поделения.""" Имало десетки поделения, мисля, че половин стига за Б-я. Но хора казали-който не храни своя армия храни чужда. Вие в случая американска. Силная армия-силная Болгария!!!!!!!

6

правилно

преди 14 години

Каква е тази истерия в този форум? Съкратените военни да се пренасочат към частния сектор. Правилно. Ето откъде да се спестят парите в бюджета. Не да се спестяват от майките с малки деца (Пловдив, връщане на помощи за деца).

5

На дали

преди 14 години

МОЛЯ ,НЯКОЙ ОТ АДМИНИТЕ,ДА МАХНЕ ТОЯ ГЛУПАВО ПОВТАРЯЩ СЕ БЕЗПРЕДМЕТЕН КОМЕНТАР ТУК.БЛАГОДАРЯ!Колеги или коментирайте или не злоупотребявайте тук!

fallback