Снимка: БГНЕС
fallback

ГЕРБ скоро може да се сбогува с подкрепата и на „Синята коалиция” и управлението да се окаже с единствен партньор – „Атака“.

Според председателя на ДСБ Иван Костов управляващите са се отказали да правят реформи, а 60-те мерки, които предлагат, няма да изведат държавата от кризата.

„Ако премиерът реализира това намерение – да спре реформите, не можем да запазим ролята си на гарант”, заяви Командира. Костов щял да се опита да повлияе на политическия път на ГЕРБ, защото „не може да затъва в блатото на популизма”.

Говорейки за мерките, които не вършат работа, Костов спомена увеличаването на ДДС, но три пъти обърка размера на евентуалното увеличение на данъка. Обяснявайки грешката си, Костов каза, че се сеща за 1996 година, когато правителството на Жан Виденов вдигна ДДС от 18 на 22%, което доведе до задълбочаване на кризата.

На въпрос дали сравнява правителството на Бойко Борисов с това на Жан Виденов, Костов заяви: „Правя аналогия и обяснявам защо ще бъдем против”.

ДСБ ще синхронизира позицията си по отношение на ГЕРБ с коалиционните си партньори СДС днес.

Мартин Димитров вече заяви, че също не подкрепя мерките на ГЕРБ срещу кризата.

Думите на лидера на СДС бяха дори „подкрепа на ГЕРБ никога не сме давали”. Партията му била гласувала само за предложенията на управляващите, които намира за разумни.

Отказът от въвеждането на еврото например не било такова предложение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

249

rlrkeme

преди 14 години

Костов от снимката да ви напомня на някой? Например един от творците на планът Ран-Ът с пиратската превръзка на едното око. Ами Костов не подписа ли този план и не го ли въведе в действие? пък сега се питате откъде такива идеи му идват -все гениални на този мизерен ***, който отдавна трябваше да търка нара в затвора и да разсъждава върху гениалностите си, които побъркаха целия народ

248

anonimen

преди 14 години

do 249 ot tazi privatizacia do dnes revat nawite roditeli 4e prodadoha vsi4ko na 4yjdi firmi bez pari i te sega sa monopoli kato razpredelitelni energiini dryjestva koit o vdignaha cenite na toka i parnoto 4e edna pensia ne stiga dase razplati na mesec da ne govorim za grackite wivawki firmi koito prabotet 5-6 godini vzemat krediti ot darjavat ne plawtat na rabotnicite 5-6 meseca i iz4ezvat idi gi tarsi sled tova koi e owtipaniat pak naroda tova sa nawite ypravnici naonaia rabota neg

247

2

преди 14 години

Костов се страхува че вече идва и неговият ред за разследване със неговите авери които забогатяха за една вечер и сега се ослушват като гърмени зайци,и ще започнат естествено да тръгнат против герб но това нищо няма да спре герб дъги разследва,акоще и избори да има тогава още по добре ГЕРБ сами ще оправляват.Много хора треперят както и бив6ият областен на гр Смолян Веселин черкезов със заместникът му Ефтим и Виолета Кехайова от чавдар,товаса хора които преядоха за една вечер.По времето на бай Иван Костовият.

fallback