Снимка: БГНЕС
fallback

Министър – председателят Бойко Борисов изрази опасение, че положението в Гърция може да повлияе на членството на страната ни в Еврозоната.

“Европейската централна банка и Европейският съвет подкрепиха Гърция и това е добрата новина за нас”, отбеляза премиерът след участието си в Европейския съвет в Брюксел, информират от Правителствената информационна служба.

“Решението е много важно за България, защото над 30% от банките у нас са собственост на гръцки юридически лица”, подчерта министър - председателят.

Той съобщи, че с колегата си Георгиос Папандреу са се договорили до две седмици да се проведе съвместно заседание на българското и гръцкото правителство.

В разговорите си с всички представители в Европейския съвет българският премиер се е убедил, че те толерират прозрачното управление и водената в момента държавна политика.

“Злепоставящо страната ни е, че в нарушение на Закона за бюджета предишното правителство е сключило финансово необезпечени договори за 2.158 млрд. лева, но никой не успя да ми даде съвет как да реша този проблем”, изтъкна министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

aбв- гз

преди 14 години

Борисов съвсем изперка. Сега Гърция виновна. А бе другарьо премиер В Гърция минималната пенсия е 600 евро да не говорим че мин.заплата е 800 евро.Лечението и лекарствата за възрастните хора и за децата им е безплатно. Ако имат дълг - той е даден на хората , ане като тук. Къде са те къде сме ние. Все бива безочие ама това в управлението на България с Б.Б. надминава всдички граници по ламтеж и богатеене Е, та спрете се. Стига са виновни другите. Като незнаете и не можете подайте си оставката!

67

коко

преди 14 години

вие решете, ако няма борд: няма да има безработица, фирмите ще си работят и изнасят продукция, държавата ще си сабира вземанията и ще може да поддържа 2-3% дефицит, ще имаме положително търговско салдо и бнб вместо да емитира дълг ще купува такъв, няма да блокираме пари заради борда, а ще ги ползваме и т.н. накратко всички ние ще живеем по-добре и по-богато. При борд/евро - няма да има работа/няма как заплатите да са високи,защото производителността пак ще ениска, цените ще са високи/данъците съ

66

Бойко-Шмекера

преди 14 години

Евтин шмекерлък - ами нали за това всяка администрация трябва да има "мениджмент на договорите". Ясно е, че след като има дългосрочни договори и промяна на възможностите за финансирането им, трябва да се предоговаря или дори прекратява. Ако някои отделни договори не дават подобна възможност, то само за тях трябв да се потърси отговорност за неизгодни клаузи от тези които са ги сключили.Бойко-шмекера обаче не предоговори нищо, сега фалира фирмите и разчиства терена. За кой ли???

fallback