Министър – председателят Бойко Борисов изрази опасение, че положението в Гърция може да повлияе на членството на страната ни в Еврозоната.

“Европейската централна банка и Европейският съвет подкрепиха Гърция и това е добрата новина за нас”, отбеляза премиерът след участието си в Европейския съвет в Брюксел, информират от Правителствената информационна служба.

“Решението е много важно за България, защото над 30% от банките у нас са собственост на гръцки юридически лица”, подчерта министър - председателят.

Той съобщи, че с колегата си Георгиос Папандреу са се договорили до две седмици да се проведе съвместно заседание на българското и гръцкото правителство.

В разговорите си с всички представители в Европейския съвет българският премиер се е убедил, че те толерират прозрачното управление и водената в момента държавна политика.

“Злепоставящо страната ни е, че в нарушение на Закона за бюджета предишното правителство е сключило финансово необезпечени договори за 2.158 млрд. лева, но никой не успя да ми даде съвет как да реша този проблем”, изтъкна министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase