Снимка: БГНЕС
fallback

Министерството на финансите опроверга появилите се в медиите информации за антикризисните мерки, предложени от Симеон Дянков.

„Документът”, който медиите цитират, не съществува и не е бил обсъждан. Това е опит да се създаде допълнително напрежение в условията на криза и да се провокират различни обществени слоеве, които са най-чувствителните от обществото."

Това се казва в официално съобщение от пресцентъра на МФ.

Преди два дни министърът на финансите Симеон Дянков съобщи, че в момента се довършва изработването на около 30 мерки за подпомагане на икономиката. Днес обаче голяма част от идеите, заляха медиите.

Част от мерките:

- облагане с 10% на доходите от пенсии, като има необлагаем минимум на минималната пенсия от 136 лева;

- работещите пенсионери да не получава пенсия или да получават само до половината от размера й;

- данъкът върху доходите на физическите лица да се начислява върху брутен доход (без приспадане на осигурителните вноски);

- намаляване срока за получаване на обезщетение за бременност и раждане – от 410 календарни дни, на 225 дни.

Какво още предлагат от министерството на Симеон Дянков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

300

ртр

преди 14 години

след добре свършена работа от всички политици време е народа да си ходи

299

boza

преди 14 години

koyto ima skutani pari da si kupuva ednoposochen bilet za chuzhbina , da prodava ako ima nesto za prodavane,da si vzeme semeystvoto i da bjaga ,ama da bjaga sus vse sili po-dalech ot Bulgaria---tazi durzhava v momenta ne e dobro mjasto za zhiveene a ste stava i oste po-zle !

298

xxx

преди 14 години

Tanja, от управлението на семейния бюджет и държавния бюджет има разлика от земята до небето.Като оставиш народа си без пари от къде ще дойдат парите в Бюджета? На Дянков мерките са ПРОКРИЗИСНИ а не Антикризисни.Който не вярва на това което съм писал да си купи един учебник Макроикономика и да чете, защото в тази държава всеки пише и знае, но никой не чете.

fallback