Снимка: БГНЕС
fallback

“Войниците, които България има в Афганистан, са неразделна част от борбата срещу тероризма. Това не е последната кръв, която ще се пролее, защото рамо до рамо ще се борим за мира и сигурността”.

Това заяви посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик по време на първата му публична лекция в страната ни, организирана под патронажа на  Атлантическия клуб.

По думите на американския дипломат България може да изиграе важна роля в разполагането на американската система за противоракетна отбрана.

Уорлик все пак уточни, че въпросът за ПРО е само на етап консултации.

“Ние сме на ранен етап на обсъждане не само със страните от региона, но и с България. Страната ви има роля, която може да изиграе в ПРО, това се определя от интереса на България”, посочи той.

Уорлик бе категоричен, че САЩ няма да искат от българите да избират между Москва и Вашингтон.

“Когато имаме общи отношения с Русия, ще си сътрудничим. Когато нямаме – ще си го казваме”, поясни дипломатът.

Той бе категоричен, “българският народ трябва да се гордее с операция „Октопод“.

“Искам ясно да заявя, че това беше операция на българската полиция, без никаква помощ от страна на САЩ”, продължи Уорлик и намекна, че страната му е готова да окаже помощ на България в борбата с корупцията и организираната престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

458

Анонимен

преди 14 години

На всички ***, които продадоха България за пари, да им умрат децата!

457

GOGO

преди 14 години

Amerikancite v amerika,tyrcite v tyrcia,rysnacite v rysia za6toto Balgaria e na BALGARITE

456

Тъпото копеле

преди 14 години

Проблема на някои пишещи е, че са наивисти. Фразата "с американците богат или с руснаците беден" означава, че автора изключва предпоставката да отстояваме СОБСТВЕНИТЕ си интереси. Ние нация ли сме, кучета *** или мишимурници (каквото и да означава това). Ще се оправим, когато осъзнаем, че никой друг ОСВЕН нас не се интересува от проблемите ни, а само от печалбата, кочто ще получи. Тогава и няма да има за какво да пишем.

fallback