Снимка: БГНЕС
fallback

Има начин България да потърси обезщетение за загубите, които българската икономика търпи от стачката на гръцките фермери, обяви министърът на икономиката Трайчо Трайков.

Той уточни, че “най-прекият път би бил с иск до съда в Люксембург”.

По мнението на експертите страната ни губи по 3 милиона евро на ден заради протестите на гръцките фермери.

Oще по темата

“Първо искаме да се направи всичко възможно да се сложи край на тази неудачна форма на протест и да се установи точно какви са понесените от българската икономика щети”, обобщи от своя страна заместник – министърът на външните работи Марин Райков.

По обед консулът ни в Солун е бил от  гръцката страна на границата, “където има 140 товарни автомобила, 70 от които са български”.

“Ситуацията там е тежка - тоалетни няма, на хората се дава по един сандвич дневно”, описа ситуацията Марин Райков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Shark

преди 14 години

Точно така, бойкот на всички гръцки стоки в България. Нагляри долни, защо не идат да блокират Атина, или пристанището в Солун?? И да, блокада на границата през лятото.

32

До коментиращите

преди 14 години

Абе вие четете ли се какви ги пишете? Гърците ви виновни! Е, такива като вас, са виновни. Ни Гърция, ни ЕС, ни никой друг. Щели да бойкотират Гърция... Най- добре си гледайте собствената паница. Като оправите България, тогава оправяйте другите държави. Ама като се замисля вие отдавна сте и таковали майката на България, та компетентни сте да таковате целия свят.

31

Корумпиран

преди 14 години

Да пробват да бутнат рушвет на съда в Люксембург, за да се произнесе "справедливо". Някакъв номер типично по нашенски да спретнат да видим дали ще сработи.

fallback