Георгиева във видеоконферентна връзка от Ню Йорк с български медии. Снимка: БГНЕС
fallback

В моята професионална работа в Световната банка съм се занимавала със социално развитие, отговаряла съм за работа със страни в кризи. Това ми дава професионалното чувство на готовност да мога в краткото време, което имам, да се подготвя да представя пред ЕК добър български кандидат за еврокомисар.

Oще по темата

Това каза вицепрезидентът на Световната банка Кристалина Георгиева - номинирана за еврокомисар от българска страна, във видеоконферентна връзка от Ню Йорк с български медии.

Тя посочи, че е получила предложението във вторник рано сутринта българско време и е взела решението "за пет минути", защото ситуацията изисква бърза реакция.

На мен ми провървя да съм кандидатът, който ще се занимава с въпросите на международното развитие, хуманитарната помощ и реакциите при кризи, каза още Георгиева.

Тя отбеляза, че това са теми, които са много близки до мандата на Световната банка.

Тази сутрин говорих с президента на Световната банка и той подкрепи моята кандидатура, заяви още Георгиева.

Тя припомни, че мандатът й в Световната банка изтича през 2017 година, но поради форсмажорната ситуация в момента се е съгласила да се кандидатира за еврокомисарския пост.

Трябваше да поставя на везните работата си в Световната банка и това, което е необходимо за страната ни, обясни още Кристалина Георгиева.

Тя още веднъж подчерта, че няма никакво участие в ръководството на фирми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

253

До 244

преди 13 години

Аз също прозивеждам и предлагам Тор . Доставка по домовете !

252

Добронамерен

преди 14 години

БСП са пак на линия. Те няма да подкрепят промяната в кабинета. Я си вземете Плугчиева, която се слага на всеки във властта. Помните ли след загубата на партията на Станишев няколко дни след това тя излезе и ядва не заплака, че загуби поста си. А що се отнася до Кристалина Георгиева мога да кажа, че трябва да четете изказванията й и между редовете. Кажете ми драги форумци да сте чели някой от предишните политици, който да казва, че ще работя предимно за България? Не, нали?

251

Анонимен

преди 14 години

As pak reshih,che shom vzimash reshenie ,za nesho tolkova vajno za 5 min,ne stavash.Nqma madrosrt v takova iskasvane.Za men e neseriozno.

fallback