Снимка: БГНЕС
fallback

Идва време на раздяла на родителя с рожбата си, каза председателят на ДПС Ахмед Доган в заключителната част на доклада си за Седмата национална конференция на ДПС.

Знам, че не сте готови за този неизбежен акт. Но това трябва да се случи. Дали сега, или след година, няма особено значение - с тези думи Доган се обърна към присъстващите в залата делегати.

Пожелавам ви да приличате на себе си, дори ако се наложи да възкръсвате, за да бъдете същите, пожела Доган на делегатите.

ДПС стана лидерска партия

Доган постави проблема за идентичността на партията.

Той посочи, че ДПС не е била замислена като лидерска, но това се е случило.

Участието ни във властта доведе до критично намаляване на имунната система на ДПС, каза председателят на ДПС.

Като лидер на ДПС се превърнах в политически гръмоотвод на всички негативни явления и процеси в страната, заяви Доган.

Oще по темата

Никога не съм се представял, че само с едно изкарано от контекст изречение ще променя парламентарния вот на други партии. Благодаря на избирателите и Всевишния, че ни даде тази възможност да бъдем в опозиция, призна той.

Преходът не е завършил

В България няма работещо гражданско общество, следователно преходът не е завършил, заяви още Сокола.

Много пъти съм си задавал въпроса как щеше да протече преходът към демокрация и пазарна икономика, ако нямаше ДПС, или най малкото, ако още в самото начало на 90-те години бяхме се включили в СДС, каза Доган.

Той допълни, че и досега няма еднозначен отговор на тези въпроси и "вероятно така ще бъде и след 20 години".

Според Доган разиграването  на етническата карта винаги е било от основните политически козове по време на целия преходен етап.

Преди включването ни в ЕС и НАТО етническата карта беше завоалирана и туширана, поради голямата заслуга на ДПС за мирния преход и националното капитализиране на българския етнически модел за пред НАТО и ЕС, каза шефът на ДПС.

Кабинетът "Станишев" е успешен

Доган отбеляза, че "обективно погледнато кабинетът "Симеон Сакскобургготски" направи каквото можа".

Очакванията на обществото бяха едва ли не да заживеем поне с параметрите на средноевропейския стандарт. Но тези очаквания не бяха реалистични, дори бяха и деструктивни за развитието на гражданското общество и държавата, посочи Доган.

По всички общоизвестни политически критерии кабинетът "Станишев" е успешен, а по икономически показатели е най-успешното правителство на прехода, смята лидерът на ДПС.

Пътят на ЕС минава през Дарданелите и Чанаккале

Отношението на страните от ЕС към включването на Турция към Съюза поставя на изпитание базовата ценността система на Европа и най-вече историческия фундамент на европейската идентичност и толерантност. Преди 20 години, за да подчертая значимостта на българо-турските взаимоотношения за демократичната визия на страните, подхвърлих, че пътят на България към Европа минава през Босфора. След 20 години бих искал да добавя, че пътят на ЕС към себе си и към Глобалния свят, минава през Дарданелите и Чанаккале! - коментира Доган.

Защото в Чанаккале и Дарданелите е заложена новата историческа матрица на новата толерантност и на новата европейска идентичност: това е философията на синтеза на ценностите и културите. И именно тук е ключът и изходът за спасяване на новия глобален мултикултурен свят , посочи той.

Станишев: Аз няма от какво да се срамувам

За мен е удоволствие да бъда гост на вашия форум като лидер на БСП и като бивш премиер, излъчен от мандата на ДПС.

Това каза председателят на БСП Сергей Станишев на Седмата национална конференция на ДПС.

Аз няма от какво да се срамувам за изтеклия мандат и искам да благодаря на ДПС, посочи Станишев.

За тези трудни напрегнати четири години постигнахме нещо голямо и исторически значимо за България – членството в ЕС, отбеляза шефът на социалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

447

раздяла

преди 14 години

Време е на раздяла на майката(българия)с отрочето си.

446

Анонимен

преди 14 години

тоя гад да си ходи в анадола....

445

Говедарин

преди 14 години

И тоа родител бил...И как роди бе, ***? Изодзад? То целио свет разбра че от там неможеш зачена, обаче вий продължавате да пробате... И ей на накрая Доган родил... Кво родил? Едно такова с връх и ***...

fallback