"Резултатът от нашата законодателна работа е най-важният факт в края на първата сесия на 41-вото Народно събрание", каза председателят на парламента Цецка Цачева пред БНР.

"По-различният стил на управление, повече ред, дисциплина, преодоляване на гласуването с чуждите карти, повечето работа в постоянните комисии вече може да се приеме като запазена марка на 41-вото Народно събрание", каза Цачева.

По думите й пълната пленарна зала не бива да се гледа като единствено условие за работата на депутатите.

"Въпреки това несериозно е когато се гласуват закони, изменения и допълнения, залата да е празна, все пак гражданите очакват да я виждат пълна", каза председателят на парламента.

Цецка Цачева изрази надежда по време на второто четена на бюджета тази седмица опозицията да бъде активна като допълни, че защита се прави тогава, когато има възражения срещу нещо.

Тя коментира още, че подкрепата, която ГЕРБ има от останалите три групи в парламента е принципна, но не е и безусловна.

"Всяка една от групите отстоява различни идеи, но хубавото е, че се търси консенсус и се преодоляват различния, които е нормално да съществуват", каза Цачева в отговор на въпрос дали има разнобой между ГЕРБ, Синята коалиция, Атака и РЗС.

Председателят на НС допълни още, че механизми и начини на управление, които съществуваха при тройната коалиция обаче не се допускат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase