Снимка: БГНЕС
fallback

Ако Красьо Черния от Плевен реши да работи като политически или съдебен репортер, вероятно ще има голям успех. Поне що се отнася до източниците, с които разполага.

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров съобщи, че в телефонния указател на плевенския бизнесмен имало над 1000 имена на хора от ВСС, съдии, прокурори, политици.

В сряда Сидеров сервира поредна порция от списъка на Черния.

Лидерът на „Атака“ не отговори откъде разполага с информацията, която разказа пред парламентарните репортери. Само иронично подхвърли, че я е получил по пощата, както правел и председателят на РЗС Яне Янев. Въпреки това Сидеров е убеден, че казаното от него е 100% достоверно. Той увери, че не спестява името на нито един политик.

От списъка на Волен Сидеров излиза, че Красьо харесва истински ДПС, защото в тефтерчето му имало най-много имена от тази партия.

Голяма част от тях били свързани с предишното ръководство на земеделското министерство. Три от депутатските имена на Касим Дал, Лютви Местан и Ердоган Мехмедов станаха известни още миналата седмица. Сидеров добави към листа и Корман Исмаилов (депутат от ДПС, доскоро председател на младежката организация на партията).

И НДСВ било добре представено в телефона на Черния, твърди Сидеров. Димитър Ивановски, който отговаряше за еврофондовете по време на правителството на тройната коалиция, също бил в списъка. Там били и няколко бивши заместник-министри – Красимир Катев, Гати Ал Джебури, Любка Качакова.

Заместник-председателят на 40-ото народно събрание – Камелия Касабова, също фигурирала в електронния тефтер на Красьо.

Любопитна подробност е, че сред контактите на Черния бил и този с Теодора Дренска от НДСВ. Тя стана популярна като не особено общителна личност, защото не се изказа нито веднъж от пленарната трибуна по време на двата управленски мандата на партията, от която е излъчена.

Волен Сидеров съобщи и още имена от БСП – това на бившия министър на вътрешните работи Румен Петков и на бившия зам.-министър на икономиката Корнелия Нинова. Сидеров твърди, че Красьо е общувал с онези кадри на социалистическата партия, които стоят близо до президента Георги Първанов. Такива, освен вече споменатите, били Бойко Радоев, Борислав Илиевски и Кирил Добрев.

Последният вече коментира скандала и обясни, че никога не е търсил Красьо. Кирил Добрев дори показа писмо от прокуратурата, според което Черния му писал два SMS-а – един на Коледа и още един на Нова година. С това се изчерпвало всичко.

Сидеров обаче рециклира интригата. В тефтера на Черния номерът на Кирил Добрев бил изписан с +359. Обикновено така запазваме номерата на хората, които са ни търсили, поясни председателят на "Атака". Писмото на Добрев от прокуратурата, което го оневинява, националистът обясни с „прогнилата съдебна система”.

Какво, накратко, върши Красьо Черния според Волен Сидеров? Атакистът го определи като политически и съдебен брокер. Схемата, по която работел, била следната. Дадена престъпна група в страната има нужда от назначение във ВСС например, събира съответната сума пари, предава я на Красьо, той използва дългия си лист с контакти и назначението е факт. Сумите варирали в порядъка на 200 000 лева, твърди лидерът на "Атака".

Новите герои от списъка на Черния дадоха интересни отговори на въпроса дали и по какъв повод го познават.

Oще по темата

Младият Корман Исмаилов от ДПС звъннал на Красьо, за да си уреди маса в заведение. Корман обаче не си спомня точно кога си е говорил с Черничкия, нито кой го е посъветвал, че точно Красьо е човекът, който урежда маси по заведения. Исмаилов спести и името на клуба, където е ходил, за да не му прави реклама. Иначе си изкарал хубаво там. Повече с Красьо не се чувал.

Корнелия Нинова беше категорична, че не познава никакъв Красьо Черния, че името й го няма в списъка на прокуратурата, че има само една карта за мобилен телефон и е поискала разпечатка години назад, за да докаже правотата си. Атаката срещу нея си обяснява с публичното й поведение през последните дни, което се изразявало в агресивна критика на управляващите.

Румен Петков, който според Волен Сидеров е дал три свои GSM номера на Красьо, не беше в парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

расиста

преди 14 години

Воленчо, боленчо, какво ми се правиш на националист, нали видя какво стана с партииката ти, хората не те харесват, не ставаш

115

безпартиен

преди 14 години

а бе ВОЛЕН ,ти си болен,*** ДОГАН да те излекува,

114

Анонимен

преди 14 години

Да не го е откраднал от тебе джипа, а? Какво общо има служебния мерцедес с кражби?

fallback