Снимка: БГНЕС
fallback

59 хил. гласа в София са фалшиви, обяви лидерът на РЗС Яне Янев.

"Установихме, че над 30% от протоколите в София са неточни и има разминаване. РЗС ще внесе жалби до Върховния касационен съд и прокуратурата за престъпление и попълване на документи с невярно съдържание", каза той, цитиран от БГНЕС.

Според него е опасно да бъде подменян демократичният вот на избирателите чрез груби фалшификации с попълване на невярно съдържание.

Oще по темата

Янев допълни, че 44 000 са неточните гласове и 15 000 са фантомни бюлетини.

Според  него техният кандидат арх. Павел Попов е загубил от манипулациите около 11 000 гласа.

По думите му експертите на РЗС са установили, че над 30% от протоколите в София не само че са неточни и че има разминавания между цифрите, но част от тях са нарочно манипулирани.

"Това е нещо, което поставя под съмнение изобщо целия демократичен процес в България", категоричен е лидерът на РЗС.

Според него кандидатът на БСП Георги Кадиев е получил най-много бонуси от „това драстично разминаване между подадени гласове и вписани резултати в протоколите, това е силно смутително”.

"РЗС не иска да касира изборите в София и желае успех на новия кмет г-жа Фандъкова. Но е редно Административният съд да се произнесе и потърси отговорност от виновните", завърши Яне Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

117

Анонимен

преди 14 години

ЯНЕ, ОБИЧАМЕ ТЕ! БОРИ ГИ!

116

yaneto

преди 14 години

sufliorat mu e semov - ne go li zabelyazvate! shte imat uspeh, kolkoto sas semovata aktsia za aets! kozloduy! pomnite li? ako ne, pripomnete si....

115

Анонимен

преди 14 години

of qne hodi si na selo dotegna ni ot t

fallback