Снимка: БГНЕС
fallback

Главният прокурор поиска разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу двама депутати от ДПС.

Това съобщи от парламентарната трибуна председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Искането е насочено срещу депутатите Гюнай Сефер и Митхат Табаков.

Борис Велчев иска наказателно преследване срещу Сефер по чл. 212 от Наказателния кодекс (документна измама – бел. ред), а срещу Табаков е по чл. 282 от Наказателния кодекс (неизпълнение на служебни задължения и превишаване на власт – бел. ред.)

Гюнай Сефер е разследван за нецелесъобразно усвояване от неговата фирма на средства, отпуснати от държавната компания “Публични инвестиционни проекти” през 2005 г. за изграждане на пътища в община Дулово.

Проверката срещу Митхат Табаков, който е бивш кмет на Дулово, е за обществена поръчка за 18 млн. евро, с които трябва да се изградят ВиК мрежа и пречиствателна станция в града.

Останалите обвинения от прокуратурата срещу двамата са:

В периода от 16.10.2006 г. до 28.11.2006 г., в съучастие с Росица Милчева и Митхат Табаков, Гюнай Сефер е получил без правно основание сумата от 373 723,87 лева от "Публични инвестиционни проекти" с намерение противозаконно да я присвои.

На 13 септември 2005 г. Митхат Табаков, в качеството си на длъжностно лице – кмет на община Дулово, е превишил правата си, с цел да набави за "Булмекс" имотна облага.

През периода от декември 2004г. до ноември 2008г. Табаков е получил от различни лица парична сума в размер на 1 366 663 лева.

Веднага след като бе съобщено искането на Борис Велчев, двамата депутати обявиха, че сами си дават имунитета.

Ако бъдат признати за виновни, ги очаква затвор от 10 до 30 години.

"ДПС не е нормална партия, а икономически политическа партия и всъщност е Движение за пари и служби", каза за БГНЕС лидерът на РЗС Яне Янев.

По думите му огромна част от ДПС се занимават с незаконен бизнес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

ANONIMEN

преди 14 години

TABAKOV I GUNAY SEFER SA SLABACI.VIJTE KAK SE PECELYAT ZA 2 CASA 1 MILYON V PERNIK CAKAME OSTE DALAVERI??????????????HAYDE KOY E NARED?????????DA ZAPOVYADA ?????

69

от община дулово

преди 14 години

Нищо неме учудва в тази държава.Нима такива неща се случват само в община Дулово,едно малко градче.Сигурно в по големи общини и градове,където управляващи са други партии няма по големи далавери на управляващите.Нима съпругата на Бойко Борисов работила по шивашките цехове из София е натрупала толкова богатсво,че да има собствена банка.Не се заблуждавай народе,всичко е ,,прах в очите''.По време на всяко управление е имало далавери,винаги ще ги има.Никой не може да ги предотврати.

68

Анонимен

преди 14 години

***

fallback