Снимка: Булфото

Хиляда шестстотин трийсет и пет полицаи на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) осигуряват реда и спокойствието през изборния ден в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Охраната на секциите е започнала в 13,00 часа на 14 ноември. МВР е предприело всички необходими мерки за охраната на реда и спокойното протичане на кметския вот в 1462 избирателни секции и в Общинската избирателна комисия в зала "Универсиада", посочват от ведомството.

Бил е направен подробен инструктаж на охранителния полицейски състав. В СДВР е изграден оперативен щаб за произвеждането на кметския вот, осъществени са срещи с кметовете на столичните общини, с представителите на СИК и на Общинската комисия, на които са уточнени всички въпроси по организацията, охраната и произвеждането на местните избори.

Със заповед на и.д. столичен кмет е забранена продажбата на алкохол от 22,00 часа на 14 ноември до 22,00 часа на 15 ноември. Служителите на СДВР ще извършват щателни проверки по питейните заведения и в търговската мрежа за изпълнението на кметската заповед. Проверки ще се извършват и на всички помещения на СИК от служители на столичната противопожарна служба и от звеното за контрол над общоопасните средства в СДВР.

Полицейската охрана на тези места е започнала в 13,00 часа на 14 ноември. Осигурена е и полицейска охрана и при транспортирането на бюлетините от СИК до Общинската комисия в зала "Универсиада", както и при изпращането на бюлетините в избирателните секции, добавят от МВР.

Състояли са се срещи и с ръководствата на охранителните фирми в столицата, както и с общинската фирма "Егида" и са уточнени техните задължения за гарантирането на обществения ред и на охраната на обекти в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase