До скоро двамата бяха един до друг. Снимка: Булфото

Групата на “Атака” в Общинския съвет в Бургас се трансформира в нов политически субект – групата на независимите.

Това стана факт, след като оглавяваните от собственика на телевизия СКАТ Валери Симеонов общинари изоставиха Волен Сидеров.

Според Симеонов подкрепата за управлението на страната е всъщност подкрепа  за ДПС.

Това е и един от мотивите за излизането на 10 души от 13-членната група на "Атака" в Общинския съвет.

"До момента правителството не е потърсило отговорност за нарушенията, извършени от ДПС и от нейния лидер", заяви Симеонов.

Засега верни на “Атака” остават Димчо Грудев и Деян Стойков.

Именно Валери Симеонов даде трибуна на Волен Сидеров в СКАТ, за да прпагандира националистическите си идеи.

Само преди ден в гневно послание до медиите, получено и в Dnes.bg, Волен Сидеров настоя бургаските общинари да се отчетат за дейността, защото никой не бил сторил това през последните две години.

Затова ръководството на партията нарежда: общинските съветници от партия „Атака” в Бургаския ОС – Валери Симеонов Симеонов, Валентин Кирилов Касабов, Деян Стойков Стойков, Димчо Грудев Грудев, Александър Киров Бояджийски, Делян Иванов Иванов, Гинка Москова Дянкова-Папанчева, Мария Стоянова Петрова, Иво Цветанов Лазаров, Здравко Сталев Сталев, Петър Стоянов Таракчиев, Петко Атанасов Петков, Ивайло Харалампиев Стаматов да се явят на отчет за дейността си за последните две години в централата на партията на ул. "Врабча" 1, София, в понеделник, 9 ноември 2009 г., в 11 часа.

За неявяване ще се налагат санкции, гласеше писмото.

По-нататък в документа лидерът на "Атака" пише:

Ако управителят на СКАТ Валери Симеонов е поставил телевизията си в услуга на червената партия, която изпращаше полиция да пребива активисти на „Атака”, ако не одобрява подкрепата на партия „Атака” за управлението на ГЕРБ, а иска „Атака” да подкрепя БСП и ДПС, нека има достойнството да заяви това открито, да върне членската си книжка в централата на партията и да освободи мястото си на общински съветник в ОС Бургас, заето с бюлетината на партия „Атака”.

Нека същото направят и Данчо Хаджиев от Софийския ОС, Валентин Касабов от Бургаския ОС (и двамата служители в телевизията) и всеки общински съветник, станал такъв благодарение на гласуващите за Волен Сидеров и „Атака”, който днес не приема позицията на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase