Снимка: Булфото
fallback

"Справката на ДАНС, излязла от Министерския съвет, е върната от мен в ДАНС и там е направена комисия за проверка на информацията. И след това не се е връщала при мен".

Това каза бившият премиер Сергей Станишев на пресконференция в централата на БСП, след разпита му в прокуратурата заради случая с доклада на ДАНС, цъфнал в интернет пространството.

По думите му по справката, която циркулира из медиите, вече била разпоредена проверка на ДАНС, правена била и самостоятелна проверка в прокуратурата, която обаче приключила с отрицателно становище за образуване на дело.

"Би трябвало да се провери дали тази справка е предадена от Алексей Петров на г-н Борисов. Трябва да се изясни как тя е стигнала до премиера", категоричен е червеният лидер.

Oще по темата

Цялата история с доклада на ДАНС според него е доказателство за управлението на страната, за характера на управление на държавата, което става все по-авторитарно.

Според него кабинетът върви целенасочено към ликвидирането на ДАНС.

На въпрос кой според него е Стефан Гамизов, Станишев каза: "Очевидно някакъв бизнесмен с някаква сериозна информация, но кой е той, Бог знае".

"Съвестта ми е чиста, никога и никого не съм прикривал. Този доклад е предаден в ДАНС, а как е излязъл оттам, не знам", обясни отново бившият премиер.

"Прокуратурата ще си свърши работата независимо от натиска на Бойко Борисов, който се опита да дава указания на прокуратурата, което е безпрецедентно. Това дори и Тодор Живков не го е правил", каза той.

По думите му сегашният премиер и министрите му се държат като прокурори.

"Докато светът излиза от кризата, в България нищо не се прави", обясни той.

Затова се акцентирало и върху скандалите с ДАНС за отвличане на вниманието от реалните проблеми на българите, смята експремиерът.

"Нека да спрат да приказват за тежкото наследство на предишното правителство", призова още той.

Станишев обясни, че е оставен достатъчно голям резерв в държавата, който сега се търси как да се похарчи от управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Priest

преди 14 години

И още нещо! Българите си обичат чегнетата. Милиционер - роднина, милиционер - роднина. Затова в бюджета 2010 (правен също от милиционери) парите за здравеопазване и наука сумарно са по-малко от парите за ченгеджийските структури. Вие си ги отглеждате ченгетата, после вие им се ядосвате. Адски сте ***, наистина!!!! Като се разболеете от свински грип, пак ли ДАНС ще ви лекува, бе невежи плебеи ?????

92

Priest до Бай Хой

преди 14 години

За кви протести, безредици, анархия говориш??? Ти нормален ли си??? Искаш народът да се хвърли на барикадите, недоволен от това как функционира държавното контраразузнаване ???? Това ли те храни, това ли те държи буден ??? Контраразузнаването ??? Щото това е т.нар. ДАНС. Айде, като си толкова загрижен за тези полицаи, изброй моля 3 техни постижения за последните 20 години, които са направили твоя личен живот по-добър !!!! Мисля, че няма да можеш, освен ако не си един от тях.

91

Бай Хой

преди 14 години

Жалко, мн.жалко за нас-хората които живеем тук. Нали се сещате, ако тая помия се бе изляла в някоя "бяла" държава какво щеше да се случи - протести, безредици, анархия - докато не "влязат в час" тези които управляват. Пак да си крадът, но не така грубо и остро. Ама ние сме овце и ще търпим - докато ни свърши и последния ден от скапания живот. Ние сме най-големите *** в Европа, че дори и в света.

fallback