Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че не се страхува да бъде „сменен” на лидерския пост, защото е влязъл в организацията още като студент и тогава не си е представял да стъпи на ръководния й пост.

"Никъде не е записано, че трябва да остана вечно председател. Всеки човек, влязъл във ВМРО, трябва да работи, ако е влязъл заради неговите идеи, а не заради постовете, които би могъл да получи, и трябва да работи според силите и възможностите си.

Каквото място ми определи конгресът – може да е и на редови член, може и да е на председател, аз ще продължа да работя за отстояване на идеите на организацията. Ясно е, че след тези парламентарни избори, които ние загубихме, голяма част от членовете на ВМРО са в много сериозна дилема.

Как ще продължаваме и как ще изправим отново ВМРО на крака, така че да продължи да се развива успешно и да се представи добре и на следващите местни избори след две години и на следващите парламентарни избори", казва той.

Каракачанов признава в интервю за БГНЕС, че причината за свикването на извънредния конгрес тази събота и неделя е продиктувано от партньорството му с РЗС, което не е било разбрано от членовете на партията и е предизвикало тяхното напрежение.

Той твърди, че ако бъде преизбран на поста си, ще предложи изцяло нов екип на ръководство, залагайки предимно на млади хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase