Клонинг броди в парламента. Снимка: Булфото
fallback

 

Председателят на парламента Цецка Цачева констатира гласуване с чужди карти в 41-вото народно събрание.

"В залата присъстват 11 души, а гласуват 15", заяви от трибуната шефката на депутатите.

Двойното гласуване се случи по време на приемането на преходните и заключителните разпоредби в приетите на второ четене промени в Закона за пътищата.

В края на август, когато новата система бе монтирана в НС, от ГЕРБ шумно разтръбиха как двойното гласуване вече е в миналото, но явно не за дълго.

Oще по темата

Тогава герберката Искра Фидосова обяви:

"Няма как да има гласуване с чужда карта, тъй като, ако някой се опита да внесе такава карта, системата се задейства, отчита го и блокира.

Във всеки момент ще може да се следи дали има депутат, който не е влязъл в сградата, а с чиято карта се гласува", обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

чете и мисли

преди 14 години

Хей хора! Грешката е в автора на статията. Присъстват 11, а гласуват 15 от коалиция за българия, а не изобщо от 240-те.Колко са в залата депутатите никой не казва.Журналисти пишете умно , не пестете думи.

114

четете ли - присъств

преди 14 години

"В залата присъстват 11 души, а гласуват 15", заяви от трибуната шефката на депутатите."В залата присъстват 11 души, а гласуват 15", заяви от трибуната шефката на депутатите."В залата присъстват 11 души, а гласуват 15", заяви от трибуната шефката на депутатите."В залата присъстват 11 души, а гласуват 15", заяви от трибуната шефката на депутатите.

113

vardidi

преди 14 години

старата песен на нов гласпак по 10-20 човека на заседание,а другите ги е хванала липсата - но на датата за заплати не забравят да се явятда се засрамят поне за секунда не за минута от 90 % от българите които взимат заплати колкото са им на тях дневните - само обещания и нищо повече

fallback