Снимка: Булфото
fallback

 

"Каквито и нарушения да има по транспортните фирми, в мизерията, в която се опитват да правят бизнес, вината си е изцяло на македонците", обяви премиерът Бойко Борисов, който коментира пред bTV трагедията от Охрид.

Той каза, че вината на българските фирми ще бъде потърсена, но „в случая тук цялото безобразие е на македонците”, категоричен беше той.

"Оценката са я дали хората, които са били в Охрид и сме ги прибрали и това е важното. Ние няма да си даваме оценка.

Мисля, че в ден на национален траур всеки от нас трябва да се смири и да си остави съвестта на тези, които са сътворили този проблем", каза той по повод закъснението на самолета от Охрид към България.

Борисов поясни, че самолетът е можел да си дойде час по-рано и македонските власти не са виновни, просто изчаквали президентът Георги Първанов да пристигне и да се види с българите там.

Борисов допълни, че през десетина минути се е чувал с изпратените със самолета министри и от тях е разбрал, че стоят и чакат Първанов.

"Той можеше да се види с пострадалите и на българското летище, а не да ходи дотам и да го чакат", заяви прмиерът.

Бойко Борисов смята, че отговорността в бедствени ситуации трябва да се носи от премиера и неговите министри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

256

дрис

преди 14 години

Бойко, пак *** пейзажа. Кефя му се на този човек. Кога ли ще му свърши разтройството,та да го забършат

255

new

преди 14 години

мизерията не е в транспортните фирми, а тези които ги пускат да минават безпрепятствено и без необходимите документи през границите ни, т.е полицаи, държавна митническа администация!Държавата в лицето на Гранична полиция също трябва да поеме вината.

254

Валя

преди 14 години

Бойко да внимава какви ги говори. Македонците корките и те като нас мизерни. Че ние да не би да сме по различни от тях. Така че на политик не му върви да използва такива думи особенно когато става дума за друга държава. Той да гледа нашата мизерия да "оправи" в което се съмнявам.

fallback