Снимка: БГНЕС
fallback

 

"Ще бъде развален договорът за закупуване на двата правителствени самолета Ербъс А319", съобщи министърът на транспорта Александър Цветков.

Анализ на договора е показал, че той е неизгоден за страната и има и нарушения в процедурата за обществена поръчка, затова сделката ще бъде изпратена в прокуратурата.

Според министъра машините, които кабинетът "Станишев" реши да купи, не отговарят на техническите характеристики и са прекалено скъпи за втора употреба.

"Транспортното министерство няма пари да плати следващата вноска по лизинга, която трябва да бъде внесена в петък и е в размер на 2,8 млн. лв.", каза Цветков.

Oще по темата

По думите му е необходимо е да бъде направен правен анализ по отношение на възможните санкции и неустойки, които ще трябва да плати България.

Цената на всеки от самолетите е 44,2 млн. долара, като лизинговата схема е за 5 години и включва вноски по придобиване на самолетите и такси за обслужване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Анонимен

преди 15 години

Марийка да не е Аклександър Цанков. Същата неграмотност или откровени лъжи.Самолетите са А319 и са изключително подходящи за правителствени машини. Това са най-новите теснофюзелажни самолети, с подходяща размерност за страна като Б-я, с 6000 км д-на на полетите, което дава възможност дори за презокеански полети. Що се отнася до цената от 44,2 млн. долара веднага ще свържа министъра с далекоизточна компания, която има планове да закупи 15 подобни самолета. Комис. ще е страхотна, ако повярват.

81

Бе

преди 15 години

За да не им направи подарък за 80 милиона. Наивен е този който си мисли, че BHAir са дали парите за тези самолети от джоба си и те ги дават на лизинг.

80

Анонимен

преди 15 години

Боко Тиквата да ни светне защо прави подарък за 14 млн. на BHAir

fallback