Снимка: БГНЕС
fallback

Още един министър от бъдещия кабинет на Бойко Борисов стана ясен тази сутрин.

Председателят на ГЕРБ и бъдещ министър на вътрешните работи Цветан Цветанов почти официално призна, че Нона Караджова ще бъде новият министър на екологията.

Самата Караджова участваше в преговорите с ЕС по глава "Околна среда".

Тя бе директор на дирекция "Стратегия, европейска интеграция и международно сътрудничество" в екоминистерството в продължение на два управленски мандата – по времето на Иван Костов и Симеон Сакскобургготски.

Тя обаче напусна поста си при идването на Тройната коалиция през 2005 година.

Така към момента почти на 100% са ясни 7 имена в бъдещия кабинет.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде премиер.

Министър на вътрешните работи става дясната му ръка – Цветан Цветанов.

Правосъдието поема прокурорката Маргарита Попова, която в момента е говорител на главния прокурор Борис Велчев.

Тя оглавяваше и групата, която направи ревизия на прокурорите след напускането на Никола Филчев и изпрати няколко колеги пред съда.

Министър на отбраната ще бъде Николай Младенов.

Името на бившия член на СДС и дясна ръка на Надежда Михайлова се местеше от министерство в министерство в медийните спекулации след изборите.

Още след победата на изборите стана ясно името на финансовия министър. Парите на държавата в условията на криза поема Симеон Дянков, в чиято биография влизат Световната банка и научен център в Харвард.

Заместничката на Борисов в кметството – Йорданка Фандъкова, става министър на образованието.

Oще по темата
След като няколко години се бори с проблемите на детските градини в столицата, бившата директорка на едно от елитните училища в София минава на национално ниво.

Още преди дни Борисов прекъсна медийните спекулации кой от двамата изявени културни дейци в депутатските листи на ГЕРБ ще седне в министерски стол, като обяви, че това ще е Вежди Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

папарак

преди 15 години

Генералният секретар на НАТО Яп де Хоп Схефер бе хоспитализиран днес, след като разбра, че слузестия Н. Младенов ще става военен министър.

81

червения поп

преди 15 години

Р.Овч. трябва да се срамува. Комунистите избягаха от БСП и отидоха в Герб. Сега в Герб има повече партийци, отколкото в БСП.

80

СЪДИЯТА

преди 15 години

на съда всичко е ясно щом каже партията майка и правителството!!!да влезне умрелия!(народа)ДА ЗДРАСТВУЕТ МУЛТИГРУП,ФОРЕВЪР!!!

fallback