Още един министър от бъдещия кабинет на Бойко Борисов стана ясен тази сутрин.

Председателят на ГЕРБ и бъдещ министър на вътрешните работи Цветан Цветанов почти официално призна, че Нона Караджова ще бъде новият министър на екологията.

Самата Караджова участваше в преговорите с ЕС по глава "Околна среда".

Тя бе директор на дирекция "Стратегия, европейска интеграция и международно сътрудничество" в екоминистерството в продължение на два управленски мандата – по времето на Иван Костов и Симеон Сакскобургготски.

Тя обаче напусна поста си при идването на Тройната коалиция през 2005 година.

Така към момента почти на 100% са ясни 7 имена в бъдещия кабинет.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде премиер.

Министър на вътрешните работи става дясната му ръка – Цветан Цветанов.

Правосъдието поема прокурорката Маргарита Попова, която в момента е говорител на главния прокурор Борис Велчев.

Тя оглавяваше и групата, която направи ревизия на прокурорите след напускането на Никола Филчев и изпрати няколко колеги пред съда.

Министър на отбраната ще бъде Николай Младенов.

Името на бившия член на СДС и дясна ръка на Надежда Михайлова се местеше от министерство в министерство в медийните спекулации след изборите.

Още след победата на изборите стана ясно името на финансовия министър. Парите на държавата в условията на криза поема Симеон Дянков, в чиято биография влизат Световната банка и научен център в Харвард.

Заместничката на Борисов в кметството – Йорданка Фандъкова, става министър на образованието.

Още по темата
След като няколко години се бори с проблемите на детските градини в столицата, бившата директорка на едно от елитните училища в София минава на национално ниво.

Още преди дни Борисов прекъсна медийните спекулации кой от двамата изявени културни дейци в депутатските листи на ГЕРБ ще седне в министерски стол, като обяви, че това ще е Вежди Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase