Снимка: Булфото
fallback

 

Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов потвърди, че започват разговори с ГЕРБ, които обаче няма да бъдат официални.

"Ще започнем съвсем скоро", добави той и посочи, че първо сините трябва да уточнят собствените си позиции и виждания.

"Чули сме се с Борисов и сме се уточнили", заяви Костов и поясни, че в сряда започват преговорите за съставяне на парламентарно мнозинство.

"По-добре е да направим достатъчно в двете посоки. Първата е, разбира се, какви програмни намерения ще запише правителството за управление", каза Командира пред Нова телевизия.

По думите му е много важно какво ще има в правителствената управленска програма.

И второ – как Синята коалиция ще помогне със своите политици, експерти и със своя опит в управлението на страната, обясни още лидерът на ДСБ.

"Ние имаме сходни програми с ГЕРБ, но трябва да се съгласуват програмните намерения, което е много сложно и не е проста задача", заяви Костов.

Според него не бива да се казва, че този, който има повече депутати, непременно ще определи цялата управленска програма, а всички други ще помагат.

На въпрос кои са десните неща, които Костов може да обещае на България, той каза, че първото нещо е саниране на институциите, в смисъл – съкращаване, опростяване, контрол, увеличаване на производителността на публичната администрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

255

До 238

преди 14 години

***, а управлението на Фердинанд??? Кой превръща България в Царство, бе грозен монархист!!! Поне малко история да беше поучил. Фердинанд! Фердинанд прави България Царство на 23 Септември 1908 г. Ако беше кофти цар Фердинанд, дали народът щеше да обича сина му, а? Начи говорите некви неща уж от антикомунистически позиции, а всъщност сте с промити от комунистите мозъци. Всички!!!

254

Анонимен

преди 14 години

Ако Костов се коалира с мутрата Борисов, се отказвам от Костов и изобщо от Синята идея. Аз съм против тесните връзки с Русия и единствен Костов можа да им се опъне.То бива опортюнизъм, бива нагаждачество, ама това вече е пълен ***!!!! По-добре с БСП да беше се коалирал, по-щях да го разбера. А то с мутрите, които нямат и най-бегла идея какво трябва да се прави на макроикономическо ниво. А, забравих. Имат! Ще слушат какво им казват от ЕС и САЩ. Едно наистина национално отговорно правителство :)

253

До Капиталист 2

преди 14 години

За да не си мислиш, че съм резак, ще ти кажа - от София съм. Четвърто поколение! Както сте я подкарали, скоро София ще бъде един от малкото български градове. Останалите ще са по разни анклави на новосъздадени турски републики на територията на България! РАСИЗМЪТ Е АНТИКАПИТАЛИСТИЧЕСКИ. Противопоставянето на българи и турци ПРЕЧИ НА БИЗНЕСА! А на който не му пречи, значи разчита само на некви подаяния от ЕС. *** и пишман капиталист. Пак разчитаме на държавно регулиране.

fallback