Има разминаване между официалната версия на полицията в Благоевград и свидетелските показания за катастрофата с автомобил от кортежа на премиера в сряда, когато Сергей Станишев се връщаше от посещение в Симитли.

Това заявиха на пресконференция от ГЕРБ в Благоевград.

Според официалния бюлетин, водачът Георги Дойкин е предприел неправилно изпреварване и предизвикал катастрофата на главен път Е-79, посочиха участниците в пресконференцията.

Той предприел изпреварване с автомобила си и се ударил в лек автомобил, управляван от Миладин Панайотов.

След удара автомобилът на Дойкин се ударил и в трети автомобил странично. При инцидента са пострадали Дойкин, който е със счупен крак, както и неговата спътница Даниела Д., която е с леки охлузвания.

В единия от автомобилите, участвали в инцидента, е пътувала служителят от пресслужбата на Министерския съвет Мария Савова, която е получила леки травми и е транспортирана в София.

По данни на полицията автомобилът, в който е пътувала Савова, не е бил част от кортежа на премиера, заяви Йордан Андонов, който е кандидат за депутат на ГЕРБ.

По думите на Дойкин и според други очевидци, автомобилът е бил част от този кортеж и водачът му е бил причина за катастрофата. Той е предприел неправилно изпреварване и е препречил пътя на товарен автомобил, заяви Андонов.

От щаба на ГЕРБ попитаха по какви причини непосредствено след удара служители на НСО са свалили номерата на автомобила на пресцентъра на Министерския съвет, което било потвърдено от думите на всички свидетели.

От партията поставиха и въпроса дали се използват служебни правителствени автомобили за предизборна кампания.

25-годишният Георги Дойкин присъстваше на пресконференцията, на която беше дошъл с патерици.

Още по темата

Карах зад румънски товарен автомобил, дистанцията бе 4-5 метра, каза той. Изведнъж водачът на товарния автомобил натисна рязко спирачки, завих наляво, за да не се ударим челно, добави той.

По неговите думи той видял как автомобилът, в който е пътувала Савова, е изпреварвал друг автомобил. Никой от полицията не ме е търсил, не ми е връчван никакъв акт, каза Дойкин.

Щом Георги Дойкин е излязъл от болница, ще го призовем да даде показания, каза зам.-директорът на ОД на МВР Любен Милев.

Категоричен съм, че неправилно изпреварване от негова страна е причина за катастрофата, добави той.

Това са установили нашите служители, които са посетили мястото на произшествието, не мога да не им вярвам, каза Милев.

По случая е образувано дознание, защото има човек със средна телесна повреда, уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase