Снимка: БГНЕС

Когато имаш дефицит на идеи, концепция за управление на страната, да се хванеш за едно обяснение на схема, която е ясна за всички, значи не само, че имаш дефицит на идеи, но и, че си много зле.

Така лидерът на ДПС коментира атаките на лидера на ДСБ Иван Костов и на ГЕРБ по повод изказването на Доган в село Кочан, община Сатовча.

Той поясни, че темата на срещата е била как се реализира връзката на общинските кметове с конкретни министри.

Естествено е, че лидерът на партията има голяма роля за това. Той трябва да съблюдава разпределението на средствата от гледна точка на ефективна инвестиция по общините, подчерта Доган и добави:

В България кметовете, в стремежа си да имат лично политическо пространство, приписват всичко направено на себе си. Понеже в Сатовча въпросът бе много актуален, се наложи да обясня самата технология на властта – че кметът няма други компетенции, освен да предложи проекта. Останалото зависи от съответните министерства, а те пък зависят от мен. Затова съм лидер и основната отговорност е моя.

Още по темата
25 юни 2009 00:41

     Той обясни, че за ДПС е важно да е политически фактор, независимо дали е в опозиция или в управлението.

"За нас не е важно на всяка цена да сме във властта, защото ние знаем какво е власт", каза още Ахмед Доган.

Без ДПС трудно може да има силна опозиция или силно правителство, каза още лидерът на партията на пресконференция в Добрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase