Снимка: БГНЕС
fallback

“Винаги сме били правителството на възможното за България, правителство, което движи страната напред”, обяви премиерът Сергей Станишев.

Днес той даде отчет за свършеното от правителството през изтичащия 4-годишен мандат.

Министър-председателят констатира, че ръководеният от него кабинет е свършил много повече, отколкото е било планирано преди 4 години.

“България е променена, страната ни върви напред”, обобщи Станишев и наблегна, че свършеното през този мандат е постигнато на база на усилията на всички български граждани.

Той даде “безплатен съвет на опозицията” - да не “очерня всичко постигнато през този мандат”.

“Това правителство не се разпадна въпреки многото политически атаки, защото бяхме и сме водени от чувството за политическа отговорност”, подчерта Станишев.

По думите му благодарение на политиката на правителството вече 9-и месец българските граждани не са усетили остро кризата в ежедневието си.

“Въпреки мрачните прогнози, българските граждани са много по-добре защитени в много отношения от тези в редица други страни, посочи Станишев и даде оценка, че антикризисният щаб “действа и работи”.

Премиерът определи исканията на Бойко Борисов и Иван Костов за смяната на управителя на БНБ Иван Искров като “политически реваншизъм”.

“Айде, г-н Борисов не разбира от икономика, но г-н Костов е бил финансов министър и знае какво означават подобни закани и слухове за стабилността на банковата система“.

Вицепремиерът Ивайло Калфин също даде висока оценка на работата на кабинета.

"4 години по-късно България е много по-добра, със 70% ръст на БВП", обобщи външният министър.

Калфин подчерта, че кризата няма как да заобиколи страната ни, но България е влязла в нея като една от последните държави и е с един от най-ниските проценти рецесия  за първото тримесечие по данни на Евростат  – минус 3.5 %.

"Българското правителство положи максимални усилия да остави на следващия кабинет база, от която да се започне. Нека звучим сериозно и отговорно пред Европа”, призова и вицепремиерът Миглена Плугчиева.

Накрая на отчета Сергей Станишев шеговито констатира, че неговото правителство е издало и най-много книги от всички досега.

 "Успяхме да издадем три книги – на г-н Даниел Вълчев "Да обичаш на инат”, на г-н Николай Василев  – "Енергия” и се радвам, че всъщност аз зададох повод в правителството с моята книга "Защото сме социалисти”, завърши министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

198

Анонимен

преди 14 години

Ееее, не сме чак държава от третия свят!

197

избирател

преди 14 години

Да, България върви напред според др.(топлата дума!?) Станишев, но посоката е назад! А, че Вие сте много напред пред отрудения български народ е отдавна видно! Кораба потъва, а той: "Няма такава работа, споко! Нима не знаете, че вече слязохме на брега!" Кой заблуждаваш Сергейчо, кой? Не човеци, а социалисти!

196

Анонимен

преди 14 години

тоя па не спре да говори само глупости,БЪЛГАРИЯ върви напред другарю Станишев,но 10 пъти по бавно от нормалните държави,така че винаги ще бъдем държава от третия свят за огромно мое съжаление

fallback