Снимка: БГНЕС
fallback

"Трябва да покажем ръст, ДПС ще е достойна сила в следващия парламент, ако има 40 депутати. Искам пълна мобилизация”, заяви лидерът на партията Ахмед Доган в местността "Демир баба теке" край Исперих по време на Възпоминателния митинг-събор в памет на жертвите на Възродителния процес и майските събития.

Той поиска "европейско пространство за реализация“.

"Ако преди 2 години трябваше с гръм и трясък да влезем в Европа, сега ще се организираме, ще се подготвим и даваме знак, като изпращаме възможно най-достойните хора в Европейския парламент", заяви още Доган.

Той подчерта, че това ще означава, че „България е влязла дълбоко в нашите души и ДПС е нашият инструмент, нашият знак да потвърдим за себе си и за утрешния ден“.

Лидерът на ДПС се спря и на майските събития от преди 20 години.

"Делиорманци имаха смелостта в ония времена да застанат пред БТР-и, пред автомати и танкове и дадоха жертви, посочи Доган.

Затова се прекланям пред вас, защото благодарение на вашите усилия, на вашата смелост имаме тази свобода и реалност, имаме възможността да се радваме на труда си", каза той.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган ще води листата на партията в Благоевград, а в Кърджали ще е мажоритарен кандидат за депутат.

Единствен неговият заместник Касим Дал ще е трети пъти кандидат за депутат - като водач на листа и като мажоритарен в Търговище и като водач в Шумен, където втори ще е Христо Бисеров, а мажоритарен - доц. Георги Колев.

Екоминистърът Джевдет Чакъров ще води две листи - в Бургас и в Пловдив, Рамадан Аталай води листата в Разград, а в Пазарджик е мажоритарен, Камен Костадинов е водач във Велико Търново и в Силистра, Йордан Цонев води листата във Варна, а е мажоритарен в Бургас.

Първи в листата в Кърджали е Лютви Местан, в Пазарджик - Делян Пеевски, в Плевен - Мидхат Метин, в Русе - Емел Етем, в Смолян - Ариф Агуш, в София - област - Александър Методиев, в Хасково - Юнал Лютфи.

Мажоритарен кандидат в Разград е д-р Хасан Адемов, в Силистра - д-р Мидхат Табаков.

„Трябва да покажем ръст, ДПС ще е достойна сила в следващия парламент, ако има 40 депутати", категоричен бе Доган.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

648

ДО ТУРЦИТЕ!

преди 14 години

АКО ИСКАТЕ АЗ ДА СЪМ МРЪСЕН, ГАДЕН, ВАШЛИВ, ПРОПАДНАЛ, СМРАДЛИВ ТУРЧИН,А???????? ЩТО НЕ СИ Е*ЕТЕ ****АТА ЛЕЛИНА И НЕ СИ ВЪРВИТЕ В *** ТУРЦИЯ,ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО И НЕ СМЕ ВИ ИЗТРЕПАЛИ ДО 9-ТО КОЛЯНО, КАТО МРЪСНИ КУЧЕТА...НЕЩАСТНИЦИ ***.....

647

????

преди 14 години

Къде и как се гласува за партии?

646

Гневен

преди 14 години

ДЕЛИОРМАНЦИ ЗАСТАНАХА ПРЕД БТР-ите, А ТИ КЪДЕ БЕШЕ ГОСПОДИН МЕДИ ДОГАНОВ - САВА? СЪБУДЕТЕ СЕ ХОРА, ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО АКО ВСИЧКИ НЕ ОТИДЕМ ДА ГЛАСУВАМЕ!

fallback