Снимка: БГНЕС
fallback

Върховният касационен съд върна делото за регистрирането на Мартин Димитров като председател на СДС.

Процесът наново ще бъде гледан от Софийския градски съд.

Делото пред върховните магистрати бе образувано по жалба на Димитров заради отказа на първа инстанция да го впише като председател на партията.

Според върховните съдии градският съд е допуснал редица процесуални нарушения:

– необосновано е отказал вписване, мотивирайки се, че в протоколите от заседанията на Националния съвет (НС) на партията няма отразен членски състав;

– начин на гласуване и мнозинство за приемане на решенията;

– протоколите не са представени в цялост, а като извлечения липсват списъци с членовете на НС и членовете на НИС със съответните три имена, ЕГН и длъжностно качество.

Тогава Мартин Димитров обяви, че срещу СДС се води война.

„Аз съм изумен как съдът влезе в тази схема и прави политически оценки в своето решение – казва, че Уставът на СДС не бил подходящ за сериозна политическа партия, а само преди четири месеца същият този съд е регистрирал този устав.

Това граничи с демагогия и е много, много опасен прецедент, въобще политическата позиция на съда нас от СДС много ни притеснява.

Това са страшно опасни води и едно е ясно – срещу нас ще се води война до изборите, защото БСП и ДПС ще направят всичко възможно да си запазят властта, но ние ще се бием и съм сигурен, че ще спечелим”, каза Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Левент Кьоров

преди 15 години

Тъкмо затова злия Кофт-офф си го харесва и кътка

44

anonimen

преди 15 години

ГРЕШИШ 5 ТИ....НЕ ОБИЖДАЙ БЪЛГАРИТЕ...огледай се....сам си...

43

Нане

преди 15 години

Абе това СДС юрист няма ли, те една *** регистарция на партията си не могат да направят, ако държавата почнат да управляват, тежко и горко ни.

fallback