Мартин Димитров и Иван Костов. Снимка: БГНЕС
fallback

Днес лидерите на двете сини партии ДСБ и СДС -  Иван Костов и Мартин Димитров, заедно с Найден Зеленогорски /шеф на предизборния щаб на СДС, и Петър Москов, шеф на предизборния щаб на ДСБ/ подписаха споразумение за общо явяване на изборите за европейски и национален парламент и за обща политика между двете партии.

"От СДС подписахме с цената на компромис, но както знаем, съединението прави силата", заяви Мартин Димитров при подписване на документа.

"Това, което правим, е дългосрочно и има за цел постигане на демократично управление в България", каза още той.

"Слабостта на демократичната десница се видя, че е голямо зло за България", заяви Иван Костов и добави, че по този начин ще успеят да възстановят силният десен полюс за доброто на страната.

"Не правя никакъв компромис, за да стисна ръката на Мартин Димитров", каза още Костов.

Съпредседатели на коалицията ще бъдат Найден Зеленогорски - СДС и Петър Москов - ДСБ, а пред Централната избирателна комисия коалицията ще я представляват двамата лидери Костов и Димитров.

На въпрос кои ще са партньорите на това обединение, Мартин Димитров каза, че от СДС имат категоричната позиция за неучастие на БНД, а Иван Костов добави, че желанието на ДСБ е в коалицията да влязат повече партии от десния спектър.

Бившият премиер добави, че който продължава да бъде против обединението, всъщност ще подкрепя управляващата Тройна коалиция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

164

ДЕМО

преди 15 години

Този, който най-много се плаши от възможността Костов да участва в едно бъдещо дясно управление е Ахмед Доган, а в негово лице и целия ченгесариат на ДС, включително и президента Гоце Първанов. По тази причина тия тия дни се потрошават доста пари, за да се води пропагандна война из слугинските медии срещу ДСБ и Костов; Бареков най-много намаза тоя път от тия пари, ето, чувам, вчера пак бил поканил одиоза В.Филипов, и през цялото време не правили друго, освен да плюят по Костов. Така че вече се създаде голяма партийно-медийна коалиция против Костов и автентичната десница, която се вдъхновява от парите на Ахмед Доган и останалия ченгесариат на ДС. Защо мразят толкова Костов ли? Ами ще ви кажа, въпреки че не е толкова трудно човек и сам да се сети. Има защо да ги е страх и да го мразят: ако го обичаха, щеше да е като тях, но щом го мразят, аз лично съм спокоен. Защото е важно какви са тия, които ги тресе такъв див страх от Костов, и които, респективно, така бясно го мразят. Всички в един глас крещят срещу Костов, като се тръгне от Гоцето, мине се през неговия тартор Сава Доганович, повърви се през всички ония нещастници от СДС, които навремето при Костов бяха на възлови постове (когато някой е силен, всички се навъртат около него, скимтят като палета и мило му въртят опашчици!), ала после успяха да му забият ножа в най-решаващи моменти, тук също е Петър Стоянов, който без Костов щеше да види президенския пост през крив макарон, ала сега не спира да плюе тоя, който го издигна във висините, тук са разните му Бакърджиевци, Богомил Боневци и пр. врабешки плюнки, които след като забиха ножа на Костов директно пристанаха на Майкъл Чьорни (той пък колко пара потроши по медиите за да финансира 10-годишната оплюваческа кампания против Костов!!!), и т.н., и прочие - та щом всички тия най-всеотдайни професионални оплювачи на Костов, драги ми наивни избирателю, щом те са "добрите", аз пък предпочитам да си остана с "лошия" Костов; пък за вас не знам, правете каквото искате и каквото прецените според акъла си...

163

кера

преди 15 години

Карина ,права си,но по спокойно.На *** и пари да дадеш не знаят какво да ги правят,камо ли акъл.Комунисти,ДС и злобни медии ще продължат да плюят-те това го могат,знам го от опит.Необходимо е ръководствата на СДС и ДСБ да вървят в избраната посока и заедно с хилядите като мене и тебе да помогнем на децата и внуците ни да заживеят нормално ката европейци.Успех и вяра във възмоностите ни.

162

kikito

преди 15 години

4etete nai-novoto v "pod lupa"- tam e nai-aktulnoto

fallback