Снимка: Булфото
fallback

ДПС и НДСВ да се явят заедно на европейските избори в либерална коалиция. Тази покана отправил неотдавна Ахмед Доган към Симеон Сакскобургготски, съобщава вестник “24 часа”.

Офертата на Доган била лансирана на неформална вечеря между него, царя и премиера.

Присъствали и представители на партийните екипи, тъй като темата била за изборното законодателство.

Срещата била на 24 февруари – преди дебатите по последния вот на недоверие.

Макар и на маса, партньорите влезли в тежък спор за настояването на НДСВ за избори 2 в 1.

Ядосан от упоритостта на жълтите, Ахмед Доган обявил аргументите им за несъстоятелни и се троснал: “Ако тревогата ви е, че неубедително представяне на НДСВ в европейския вот ще се отрази на националното, този въпрос може да бъде решен в коалиционен формат”.

Така дал знак, че ДПС предлага обща листа с царистите за Европарламента.
“Беше напълно сериозен. Царят се усмихна и вечерята продължи в по-приятна атмосфера”, казва пред изданието депутат, присъствал на вечеринката.

Според друг очевидец обаче лицето на Симеон се смразило и офертата на Доган останала без отговор. Темата повече не била обсъждана.

Двамата отново се видели насаме следващия уикенд извън София.

В партийните централи на НДСВ и ДПС обаче и до днес не са осведомени какво точно са си казали на четири очи Симеон и Доган.

“Има насърчителни сигнали от европейските либерали за такова обединение, но те никога не са си позволявали намеса в нашите работи, няма да го направят и сега”, обясни човек на Сокола.

Според него меракът на НДСВ за коалиция е по-голям.

“Ние проблеми с изборите нямаме, те имат”, обясни той. Но натърти, че засега се обсъжда само съюз за европейските избори, не и за националните.

Обща листа с ДПС не е възможна, категорични бяха вчера повечето от царистите.

“Коалиция с Доган е като целувка със смъртта”, пошегува се дори един от тях. И обясни, че ако НДСВ отиде с ДПС на евровота, няма никакви шансове след това за самостоятелно влизане в националния парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

do kato ne e kasno

преди 15 години

Каква ще бъде загубата за България, ако Турция бъде приета в ЕС?- Това ще бъде изключителен удар специално срещу България. Това ще бъде приключването на българската нация. В момента Турция наброява малко над 70 милиона. След няколко години ще стигне 80 милиона. Турция ще бъде с най-голямата нация в ЕС, ако я допуснем да влезе. Тя ще бъде по-голяма от германската и британската, ще има най-много гласове в ЕП. Няма да има пречки турски граждани да бъдат избирани за кметове, за местна администрация, България ще бъде залята икономически и демографски ще падне под турска власт. Това е изключително опасно за България и аз недоумявам как може политическите сили да са за членството на Турция в ЕС, извън АТАКА, която е против. Преди броени дни евродепутатът Кристиян Вигенин беше в Турция, където заяви, че социалистите подкрепят членството, НДСВ също, ГЕРБ в програмата си имат точка, в която се казва, че е приоритет България да работи за членството на Турция в ЕС. Останалите партии, които се водят опозиционни, също са за. Единствено АТАКА казва, че това е опасно и ще доведе буквално до края на българската нация. Не мога да проумея как и защо останалите партии не поставят този въпрос. Защото това е тема на живот и смърт. Може би битовите въпроси, проблемите на ежедневието откъсват хората и това им се струва някакъв международен проблем, откъснат от живота, но той не е, той е на прага ни. Ние в момента сме под много голям натиск, инвазия на емисари от Турция, ислямизация на Родопите. Имаме данни за райони, където турцизирането и ислямизирането тече със страшни темпове. Имаме данни за дискриминиране на всеки, който посмее и каже, че е българин и че не е съгласен да бъде потурчен. Хората живеят в страх. Там открито се носят закани, че ако трябва, ще стане турско. Аз имам данни, че се трупа оръжие под формата на ловни дружинки, строят се джамии в села, където има няколко къщи и това говори, че там се изсипват пари и се работи планомерно. Ние ще влеем кураж на българите, които искат да са българи, независимо дали изповядват християнство или мюсюлманство, но въпросът е какво прави държавата. Без сериозна държавна политика в тези региони, те са изпуснати. Виждам как в един черен ден за България, те ще обявят автономия и ще претендират за федерална мултинационална България. * Интервюто е излъчено в предаването "Зад фасадата" на националната телевизия СКАТ

119

shte glasuvam ot 4uj

преди 15 години

i tja se nari4a ATAKA !!!Властта пак забрави жертвите на касапницата край БуновоНаследници на терористите днес управляват в България, каза Волен Сидеров на траурната церемония "Ние днес почитаме жертвите на турския тероризъм, който все още не си e отишъл. Тези, които взривяваха влакове през 1985 година, днес управляват България". С тези думи вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров откри траурното честване по повод 24 години от трагедията на гара Буново, в която при атентат на 9 март 1985 г., организиран от турски терористи във вагон за майки с деца загинаха 7 души (цялата реч четете на стр. 3). Да почетат паметта на невинните жертви на протурския тероризъм дойдоха всички депутати от парламентарната група на националистите, председателят на Отечествената партия Минчо Минчев, кметовете на с. Буново и община Мирково - Радко Кавалджиев и Цветана Йотина, както и стотици жители на околните села. Пред българите, загинали при този атентат, склониха глава и симпатизанти на АТАКА от Стара Загора, Карлово, Ловеч, Плевен, Сопот, Златица, Ямбол и др. Заупокойна панихида за душите на невинните жертви пък отслужи Златишкият свещеник Йордан Георгиев. Отново нито една партия от управляващото мнозинство не се сети да почете жертвите на атентата във влак 326 по линията Бургас-София. "Това е така, защото тройната коалиция управлява заедно с онези, които организираха този зловещ акт на насилие", припомни лидерът на АТАКА. Като по традиция, нито една национална медия, освен телевизия СКАТ и вестник "Атака" не дойде да отрази събитието, белязало с жестокостта си най-новата история на България.В Буново турските терористи извършиха най-жестокия и голям железопътен атентат по брой на жертвите. На вчерашната дата преди 24 години Емин Мехмедали (Елин Маджаров), Абдула Чакър (Алцек Чакъров) и Саафет Реджеб (Сава Георгиев) - представители на терористичната групировка "НИЕ", взривиха вагона с майки с деца. По-късно "НИЕ" прерасна в "Турско националноосвободително движение в България" (ТНОДБ), което пък е предшественик на днешното ДПС. "Траурното честване съвпада с християнския празник Свети 40 мъченици, който отбелязваме отново на 9 март. Всички ние тук сме доказателство, че българският дух е силен и ще пребъде във вековете", заяви кметът на общината Цветана Йотина. Отец Йордан от Златица пък посочи, че България трябва да помни това, което се случи преди 24 години. "Възрадван съм, че има политическа сила като АТАКА, която също не е забравила трагедията, за да може всички в Отечеството да научат каква е била целта на тези турски терористи", заяви свещеникът, след като отслужи заупокойната панихида.Със свещ в ръка всички присъстващи поднесоха венци и цветя пред паметника на жертвите, издигнат от телевизия СКАТ на 11 септември 2007 г. Това е втори паметник, спонсориран изцяло от телевизията на българските патриоти, след бюста на писателя Николай Хайтов, поставен в Борисовата

118

БЕЗОБРАЗИЕ!

преди 15 години

Как не ги е срам?! Не стига, че председателят им се върна на времето в България, за да я окраде, ами сега иска и отново да я постави под турска власт!

fallback