Снимка: Булфото
fallback

Не е изключено в правителството след изборите на висша длъжност да има представител на ромската общност.

Това обяви Бойко Борисов, след като неговата партия подписа меморандум за намерения и общи действия с ромски неправителствени организации.

„Ние ще помислим, ако имаме и самостоятелно правителство, дали не може да сложим ром министър, зам.-министри, да ги вкараме директно в управлението, за да отговарят за големи социални групи“, обеща Бойко Борисов.

В документа, наред с останалите цели, е отбелязано, че ГЕРБ и организациите ще работят за включване на роми с необходимо за съответната длъжност образование и квалификация във всички нива на управление на страната.

„Не сме обидени от скорошното изказване на Борисов в Чикаго, в което говори за цигани“, казаха представители на сдруженията.

Според Лилия Макавеева от асоциация "Интегро" (Разград) до момента интеграцията на ромите се решава "на парче" и се акцентирало главно върху социалния елемент.

Борисов пък допълни, че интеграцията на ромите не може да стане насила.

„Не можеш да интегрираш някого, ако той не желае“, заяви той.

Според него причината за отказа на БСП и ДПС  за избори 2 в 1 е заради "многото различни пръчки, които трябва да се приготвят, за да се мери бюлетината".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

326

az9m porn illn

преди 12 години

B b rom ministyr shto pyk ne.. Great! :)

325

dnes.bg

преди 13 години

B b rom ministyr shto pyk ne.. Corking :)

324

ahmed agdja

преди 13 години

nie *** upravlqvahme ve4e bg bahme na vlast kostov i stoyanov sega ve4e obmislqme varianta evropa a posle i sveta ne sme zabravili i ubavite bilgarki

fallback