Снимка: БГНЕС
fallback

„Едно правителство винаги има за какво да бъде критикувано. Аз съм много далеч от представата, че правителството е безгрешно и че е свършила всичко безгрешно. Не греши този, който не работи. А това правителство работи“.

Това заяви от парламентарната трибуна министър-председателят Сергей Станишев по време на дебата по искания от опозицията седми вот на недоверие към правителството.

Той допълни, че основният приоритет през първата година и половина работа на това правителство е била подготовката на страната за членство в Европейския съюз – тежка задача, която била реализирана благодарение на правителството, парламента, опозицията и обществото.

Според него в искането на опозицията има "налудничави" тези, като тази за отдалечаването на България от Европейския съюз и НАТО.

„Не ми се случваше досега да бъда представян в ролята на великия инквизитор, както бях. Не мисля, че ми отива“, заяви премиерът.

„Икономическото развитие на страната и подобряването на качеството на живота беше и остава един от водещите приоритети, зад които застанаха БСП, НДСВ и ДПС при формирането на това правителство. И честно казано, аз наистина недоумявам как можахте в мотивите на вота на недоверие да включите като един от основните водещи мотиви едва ли не провала в областта на икономиката? Сред вас има грамотни икономисти, с управленски опит. Поне това можехте да си спестите, за да не изглеждате комично в очите на българските избиратели“, скара се на опозицията Станишев.

Като единственото хубаво нещо на този вот той посочи факта, че ще има възможност да се отчете и направи обстоен преглед на всичко, което е извършило правителството през последните години.

Днес от дебатите по вота отсъстват лидерът на ДПС, както и народните представители от "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

atanas_1941

преди 15 години

Сергейчо, мамин сладък, устенцата ти са като кокошо дупенце, бузките ти са пухкавки и розовички, като на нащипана мома. Походката ти е кръшна като на млада невеста. Роден, мил красавец, защо си хабиш таланта с тази мъка да управляваш нещо като държава, нещо като нищо на света,а не се отдадеш на това, за което природата те е дарила и да зарадваш многобройните си почитатели с меки китки.

66

преди 15 години

Бог да ни прости! Имаше ни. Живяхме. Подскачахме по площадите. Опитахме се да променим България. Но уви плъховете са по-жизнеспособни. Те дори при ядрен взрив оцеляват. Те са безсмъртни и безсрамни.

65

преди 15 години

В рода на комунистическите сатрапи Станишеви, властта е най-любима играчка, която се предава по наследство - по причина на това, че народецът ни е крайно късопаметен и ***.

fallback