Снимка: БГНЕС
fallback

"Всеки разумен законопроект или не се разглежда, или се бави неговото разглеждане. Липсва равнопоставеност и независимост на законодателната и съдебната власт", каза по време на дебатите за вота на недоверие към правителството Николай Свинаров, председател на партия Българска народна демокрация (БНД).

"Ние от БНД смятаме, че за цялостна политическа реформа се налага да се свика Велико народно събрание (ВНС) и да се промени конституцията на страната.

Има необходимост от съществуването на институция на ВНС като цяло. Да се обърне внимание на фиксирането на ново място на президентската институция", каза Свинаров.

"Процесът на промяна на конституцията трябва да се извърши внимателно, ще отнеме време, свикването на ВНС не бива да се прави сега, докато мнозинството е социалистическо.

Успешното представяне на десницата на предстоящия вот означава, че следващият мандат ще свърши със свикването на ВНС през 2013 година.

Ние от БНД сме убедени, че българските граждани не бива да понесат още отдалечаване от стандартите на ЕС.

Призивът ни към вас, господин министър-председател, е да подадете оставка след днешния дебат. Откажете ли това, пропилявате всякакъв шанс да приключите достойно мандата си", заключи Свинаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

v.b

преди 15 години

Ванка можеш ли му го закла на г-н Свинаров мойто момче ако не то поне му го счупи .

18

ИВАН

преди 15 години

СВИНСКИ ПРЕДИ ДА СЕ СВИКА ВНС ЩЕ ДОЙДЕ КОЛЕДА А ТОВА Е ХУБАВ ХРИСТИЯНСКИ ПРАЗНИК ХА НАЗДРАВЕ ЗА КОЛЕДА

17

преди 15 години

Аз пък предпочитам КРАДЛИВОТО МАЗНО ПРАСЕ Гнусар Свинаров да си подаде оставката ! ! !

fallback