Снимка: БГНЕС
fallback

"Мотивите за вота на недоверие са абсолютно несериозни. Да бяхте преписали някоя статия от вашите любими вестници", каза министърът на външните работи Ивайло Калфин по време на дебатите за вота на недоверие към правителството.

"Празни пропагандни твърдения без покритие. Фактите са, че България стана член на ЕС, това беше дългосрочен приоритет на държавата. През 2005 година само Словакия беше ратифицирала договора за присъединяване.

Задачата ни беше да убедим държавите членки, че България може да допринесе нова стойност за ЕС", допълни Калфин.

"България стана членка на ЕС при най-добрите условия и на най-добрата дата. Ние сме лоялен член на ЕС. България е на второ място по привеждане на националното законодателство към европейското", каза външният министър.

"Постигнахме признаването на кирилицата като трета азбука на ЕС. За бизнеса, за гражданите в България конкретните ни постижения имат значение.

България е активен и пълноценен член на ЕС и по отношение на външната ни политика. Няма проблем, който да се обсъжда в ЕС и да не се взема предвид становището на България", посочи Калфин.

"Направихме значителна реформа в регионалното сътрудничество. България стана център на парламентарните сътрудничества на страните от Югоизточна Европа. България участва много активно в европейската политика за сигурност.

Имаме водеща и конструктивна роля за вземането на конкретни решения в рамките на ЕС. Членството ни в ЕС има смисъл единствено заради по-добрия живот на българските граждани.

България е на първо място в ЕС по количеството на преките инвестиции в сравнение с икономиката", каза външният министър.

"Много повече възможности има пред българските граждани, особено пред младите хора. Сега се пътува без паспорт, отворен е трудовият пазар, до 2012 година ще отпаднат всички ограничения за трудовия пазар. И това всичко е постигнато само за последните две години", каза още министър Калфин.

"Идват избори, дръжте се сериозно. Не се дръжте комплексарски", каза Калфин.

"Не се страхувайте от самостоятелни решения във външната политика. Давайте алтернативи. Гражданите очакват от вас именно това. Те имат нужда от сериозни политици, които обичат страната си и работят за нея", заключи министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

преди 15 години

Каква гордост е да си най-слабият и беден член на ЕС! Голяма хвалба! Всички вие си премерете талиите - над 94 см са! Опасно е за вашето здраве! Сърдечните проблеми вече са налице! И това пак в най-бедната държава! Как се угоявате, е загадка, която нито ОЛАФ, нито ФБР, нито извънземните не могат да решат! Само ние знаем - на наш гръб тоягите не ви болят. Браво!

10

cv

преди 15 години

НАИСТИНА СЕ ОКАЗА СЛАБА И СМЕШНА..., А И ГУЗНА..., ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА МИНАЛИ ПРЕЗ ВЛАСТТА И СА КРАЛИ В НЯКАКВА СТЕПЕН...КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО ДО ДНЕС:Управляващото мнозинство на БСП, ДПС и НДСВ сте ВИНОВНИ за:1. Спрените Евромилиарди, в условията на жестока финансова криза!2. Това че излъгаха Българската нация, че финансово-икономическата криза няма да ни засегне..., не предприеха адекватни антикризисни мерки и умерен протекционизам, за да осигурят политически финансово, енергийно, суровинно и социално, Нацията и Националния капитал, включително и чрез пускане в действие реакторите от АЕЦ - Козлодуй!!3. Престъпно бездействие с власт и огромни злоупотреби, Е.С. спря търговете за магистрала Тракия и нови 220 милиона за земеделието с което общо спрените пари само за земеделието станаха станаха няколко милиарда!!!4. Умишленото, въпреки предупреждението от Газпром, още от 18.дек.08г. за газовата криза..., АБСОЛЮТНО СЪЗНАТЕЛНО НЕ ПРЕДПРИЕХА ИЗПРЕВАРВАЩИ ДЕЙСТВИЯ... С което поставиха икономиката в ПРОЦЕС НА ЗАМИРАНЕ И УМНОЖИХА РАЗОРЯВАЩИЯ ЕФЕКТ НА АМЕРИКАНСКАТА КРИЗА, върху предприемачите и обикновенните граждани!!! А ИДВА И НОВА ГАЗОВА КРИЗА..., НА 8.Март...!!!5. Злоумишленото непредприемане на мерки за модернизиране на съдебната система и като резултат, КОРУПЦИЯТА СЕ ШИРИ В КОСМИЧЕСКИ РАЗМЕРИ..., дори някакъв "политик" си беше поръчал като подкуп ЛЕТЯЩА ЧИНИЯ...6. Това че само чрез данъчната система от ДДС, триглавата ламя ВСЯКА ГОДИНА краде по 1 000 000 000 лева от всички ни...7. Митници..., акцизи..., контрабанда...8. Лихварските къщи, кой знае защо наричани "Банки"...9. Изчезването на Валутния резерв..., огромния външнотърговски дефицит...ИЗВОДИ...:1. ИЗБОРА НА ТЕЗИ БЕШЕ ЖЕСТОКА ГРЕШКА, и само деби*л, ще настъпи два пъти мотиката!!!2. ОПОЗИЦИЯТА В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ Е ЧАСТ ОТ СТАТУКВОТО, НАРЕЧЕНО - ГРАБЕЖ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ!!!3. ТРЯБВА ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ХОРА КОИТО НЕ НОСЯТ ВИНА - за сегашната човешка мизерия и пълното разорение на икономиката ни - ГЕРБ, с мълчаливото съгласие на Атака(която напоследък се обяснява в любов на БСП...), а Иван Костав, ако надвие самолюбието си..., може да стане финансов министър!!!ТРЯБВА ПРОСТО ДА ПРОЯВИМ ЗДРАВ РАЗУМ И ПРАГМАТИЗЪМ...ЕДНИТЕ СМЕ ГИ ТЪРПЯЛИ 500г, ДРУГИТЕ ДВЕ ПАРТИИ ПО 50г., ЩЕ ГИ ИЗТРАЕМ ОЩЕ 5 МЕСЕЦА...

9

преди 15 години

Според, кои хора бе мой? Не и според мен, "едно от" би било добре, но чак пък най!!! Реална работа е свършена, което е единственот според мен досега само отрицателна работа съм виждал да се върши.... или ти говориш за "хората" дето ими е платено да ти промиват мозъка? или за тези с вече промитите мозъци, или за комплексарите който мислят че някой е длъжен да ги оправи? защастие тези хора са малцинство в обществото.

fallback