"До 10-15 дни ще стане ясно колко ще бъдат уволнените в МВР. Към момента няма да се ангажирам с процент“, обяви министърът на вътрешните работи.

Миков първо направи първата копка на строежа на нова сграда на Второ РПУ и след това уточни, че приоритетни за съкращаване са дублиращите звена, но в никакъв случай не бива да се посяга на оперативния капацитет и охраната.

Обясни още, че увеличението на заплати в сектора е възможно само чрез съкращения на звена и хора, но в никакъв случай не е възможно 50% увеличение на заплатите

На въпрос за предстоящите полицейски протести, планирани за средата на март, Миков коментира: "Ако има политик, който го е страх от протести, то той не е за политик“.

МВР шефът успокой шофьорите, че няма опасност от липсата на радари и опроверга информацията, че работата на КАТ ще бъде възпрепятствана

„Превишилите скоростта шофьори не бива да се залъгват с това – недостиг на радари няма“, допълни той.

Миков съобщи още, че тази сутрин е разпределил "2-3 дисциплиарни проверки“, като става дума за употреба на алкохол и неправомерно използване на информация от страна на униформени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase